Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τζόρτζια Μελόνι: To «Calimera» ενός Έλληνα δημοσιογράφου που έφερε σε αμηχανία την πρωθυπουργό

Τζόρτζια Μελόνι: To «Calimera» ενός Έλληνα δημοσιογράφου που έφερε σε αμηχανία την πρωθυπουργό
Reuters

Ένας Έλληνας δημοσιογράφος, αποφάσισε να χαιρετίσει την Τζόρτζια Μελόνι στα ελληνικά. Δεν περίμενε ωστόσο πως ένας χαιρετισμός στα ελληνικά θα ξυπνούσε… παλιές αναμνήσεις στην πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης ενόψει του τέλους του 2022, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ο Έλληνας δημοσιογράφος την χαιρέτησε με ένα «καλημέρα» και δίχως να το θέλει, την αποκάλεσε με το παρωνύμιο «Calimera», που είχε η Τζόρτζια Μελόνι όταν ήταν μέλος της νεολαίας του νεοφασιστικού κόμματος Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα (Movimento Sociale Italiano – MSI).

Όπως σημειώνει η La Repubblica, η Μελόνι προσπάθησε «να κρατήσει στο περιθώριο την “Calimera”», απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων δίχως να χάσει, σε γενικές γραμμές, την ψυχραιμία της ή να υψώσει τη φωνή της, όπως συνέβη κάποιες φορές στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, ο Ινιάτσιο Λα Ρούσα, ο πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας, και η Ιζαμπέλα Ράουτι, υφυπουργός Αμυνας της Ιταλίας, απηύθυναν εγκάρδιο χαιρετισμό στους μεταφασίστες Ιταλούς με αφορμή την 76η επέτειο της ίδρυσης του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος.

Η Τζόρτζια Μελόνι όταν ρωτήθηκε αν συμμερίζεται τις εν λόγω εκδηλώσεις εκτίμησης, επέλεξε να υποστηρίξει το κόμμα που την ανέδειξε και να απαντήσει: «Το Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα αποτέλεσε έκφραση της δημοκρατικής και ρεπουμπλικανικής Δεξιάς», είπε η Μελόνι. Και στη συνέχεια προσέθεσε πως «το Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα τασσόταν πάντα «κατά της πολιτικής βίας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις