Κόσμος

Τζόρτζια Μελόνι: Οι πρώτες 100 ημέρες ως πρωθυπουργός της Ιταλίας – «Το σπρεντ μειώθηκε κατά 60%»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τζόρτζια Μελόνι συμπλήρωσε 100 ημέρες ως πρωθυπουργός της Ιταλίας και αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν συμβεί στη χώρα από την ημέρα που σχημάτισε κυβέρνηση, σε μήνυμά της στο ίντερνετ.

«Η Ιταλία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι κάποιοι θα ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε. Το σπρεντ, τις τελευταίες εκατό ημέρες μειώθηκε από 236 σε 175 μονάδες. Το χρηματιστήριο του Μιλάνου σημείωσε άνοδο 20% και η Τράπεζα της Ιταλίας προβλέπει ότι το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, η οικονομία μας θα ανακάμψει σημαντικά», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Παράλληλα, η πρωθυπουργός της Ιταλίας τόνισε ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να μειώνεται και ότι τις ερχόμενες εβδομάδες οι Ιταλοί πολίτες θα έχουν θετικές επιπτώσεις στην καθημερινή τους ζωή από τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.

«Τα συμπεράσματα της δουλειάς μας, η οποία είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας εκατό μέτρων, θα τα βγάλουμε στο τέλος της πορείας μας. Μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξη», τόνισε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σε σχέση, δε, με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, έκανε γνωστό ότι πριν από την επόμενη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, θα πραγματοποιήσει μια σειρά επισκέψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες «προς ενίσχυση της θέσης της Ιταλίας και για να πείσει τις μεγαλύτερες χώρες να βοηθήσουν τη Ρώμη σε ό,τι αφορά τις ροές στην κεντρική Μεσόγειο, ώστε να γίνουν βήματα προόδου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Telegraph: Η «μυστική» επιστολή του Χαμενεΐ στον Πούτιν που ζητά από τη Μόσχα προηγμένα συστήματα αεράμυνας στην Τεχεράνη
Ο Ιρανός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας εξήγησε ότι το έργο στοχεύει να βοηθήσει την Τεχεράνη «να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φυσικού αερίου, διευκολύνοντας παράλληλα την πώληση ρωσικού φυσικού αερίου σε γειτονικές χώρες»
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντά τον επικεφαλής του ιρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μοχσέν Ρεζάι στη Μόσχα
Η Τουρκία προκαλεί με αντι-NAVTEX για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Κύπρου: Αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα και απαιτεί άδεια για τις έρευνες του Abeille Marengo
Λίγες μόνο ώρες μετά την ελληνική NAVTEX, η Άγκυρα επαναφέρει τις διεκδικήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, επικαλούμενη τις συντεταγμένες που έχει καταθέσει στον ΟΗΕ
Το ερευνητικό Abeille Marengo 57