Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τζόρτζιο Παρίζι: Με ελληνική μουσική χαλαρώνει ο Ιταλός φυσικός που βραβεύτηκε με Νόμπελ

Τζόρτζιο Παρίζι: Με ελληνική μουσική χαλαρώνει ο Ιταλός φυσικός που βραβεύτηκε με Νόμπελ

Τα δυο παιδιά του Ιταλού φυσικού Τζόρτζιο Παρίζι, στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Φυσικής, παρουσίασαν στην εφημερίδα La Repubblica άγνωστες πτυχές της ζωής του πατέρα τους.

Η Λορέντσα και Λεονάρντο Παρίζι αποκάλυψαν ότι ο πατέρας τους ανέκαθεν τους έλεγε να τους χαρακτηρίζει-πάνω απ’ όλα- περιέργεια για τη ζωή και να βιώνουν όσες περισσότερες εμπειρίες γίνεται. Παράλληλα, πρόσθεσαν ότι «για να χαλαρώνει, ο Τζόρτζιο Παρίζι ακούει ελληνική μουσική και, ειδικότερα, ότι του αρέσουν οι ελληνικοί νησιώτικοι χοροί».

Την ίδια ώρα, ο «αντισυμβατικός» αυτός καθηγητής, γράφει παραμύθια, τα αναρτά στον ιστότοπό του και τα διηγείται με μεγάλο πάθος και ευρηματικότητα στα εγγόνια του. Κατά τη διάρκεια του λοκντάουν, μάλιστα, συνέχισε να το κάνει κάθε ημέρα, αλλά με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Όπως αποκάλυψαν, τέλος, τα παιδιά του, δεν πρόκειται για επιστήμονα που ασχολείται μόνο με το επαγγελματικό του αντικείμενο: όταν πήγαιναν σχολείο έκανε τα πάντα, μεταξύ των μαθημάτων του, για να καταφέρνει να επιστρέφει σπίτι και να τρώνε όλοι μαζί το μεσημεριανό φαγητό. Έστω και αν μετά από μισή ώρα, έπρεπε να επιστρέψει στην έδρα του και στους φοιτητές του, στο πανεπιστήμιο La Sapienza της Αιώνιας Πόλης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις