Κόσμος

Unicef: Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα

Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν φέτος από την πείνα στην Νιγηρία, στη Σομαλία, στο Νότιο Σουδάν και στην Υεμένη, σύμφωνα με την Unicef.

Στην Υεμένη, όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, 462.000 παιδιά υποφέρουν από σοβαρό υποσιτισμό, όπως 450.000 άλλα στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας όπου δραστηριοποιείται η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Το Fews Net, το δίκτυο συστημάτων πρόωρου συναγερμού κατά της πείνας, επισημαίνει εξάλλου ότι οι πιο απομακρυσμένες περιοχές της πολιτείας Μπόρνο στη Νιγηρία έχουν ήδη πληγεί από λιμό από τις αρχές του περασμένου έτους.

Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί, υπογραμμίζει την ίδια ώρα η Unicef, καθώς είναι αδύνατο οι οργανώσεις αρωγής να αποκτήσουν πρόσβαση στα θύματα.

Παράλληλα 185.000 παιδιά βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας στην Σομαλία λόγω της ξηρασίας, ενώ αναμένεται ότι ο αριθμός τους θα ανέλθει σε περίπου 270.000 σε μερικούς μήνες, προειδοποιεί επίσης η Unicef.

Την ίδια ώρα στο Νότιο Σουδάν, περισσότερα από 270.000 παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό, ενώ ήδη πλήττονται από λιμό ορισμένες περιοχές της πολιτείας Γιούνιτι, όπου ζουν 20.000 παιδιά, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο διευθυντής της Unicef Άντονι Λέικ απηύθυνε έκκληση να υπάρξει γρήγορα κάποια κινητοποίηση. “Μπορούμε ακόμη να σώσουμε πολλές ζωές”, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν