Κόσμος

«Urban Miniatures» στο Μπράιτον της Βρετανίας

Εδώ και λίγες ημέρες, ξεκίνησε στο Μπράιτον της Βρετανίας το φεστιβάλ «Artists Open Houses Christmas Festival 2019».

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η φωτογράφος Έμιλι Πάξτον και η καλλιτέχνης Παμ Γκλιου επιμελήθηκαν μια έκθεση σπιτιών, καταστημάτων, βαγονιών σιδηροδρομικών συρμών, όλα μινιατούρες. Στο σύνολό τους, σχηματίζουν μια μικρή πόλη-μινιατούρα που γεννήθηκε από τη συλλογική φαντασία περισσότερων από 40 καλλιτεχνών δρόμου από όλον τον κόσμο.

Όλα τα… καλά στο Μπράιτον

Η έκθεση, με τίτλο «Urban Miniatures» εγκαινιάστηκε στις 23 Νοεμβρίου, και το «ρόστερ» των καλλιτεχνών που συμμετείχαν περιλαμβάνει καλλιτέχνες τοιχογραφιών σε τυφλές όψεις κτηρίων, ντιζάινερ και ζωγράφους, οι περισσότεροι των οποίων ασκούν την τέχνη τους σε απείρως μεγαλύτερη κλίμακα: από τον καλλιτέχνη δρόμου Peeta, ο οποίος φιλοτέχνησε μια τοιχογραφία-οφθαλμαπάτη μέχρι τους Tiny Scenic με ένα κόσμημα-αρχιτεκτόνημα.

Η μικρή κλίμακα υποχρεώνει τον θεατή, που έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το Μπράιτον έως τις 22 Δεκεμβρίου, να σταθεί στις λεπτομέρειες. Επιπλέον, θα μπορεί να συμμετάσχει σε εργαστήρια για μινιατούρες, τα οποία διοργανώνουν οι δύο επιμελήτριες της έκθεσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η άλλη πλευρά της χιονοθύελλας - Ο μεγαλύτερος χιονοπόλεμος στη Νέα Υόρκη
Κυβερνήτες σε οκτώ πολιτείες και αρκετές μεγάλες πόλεις κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Οι συνθήκες δημιούργησαν φαινόμενα «λευκού πέπλου» (whiteout), με εξαιρετικά περιορισμένη ορατότητα
People sled in Central Park as snow falls during a winter storm in New York City, U.S., February 23, 2026. REUTERS/Jeenah Moon
Συγκλονίζει Ελληνίδα που μένει στο Μεξικό περιγράφοντας το κύμα βίας μετά τον θάνατο του Ελ Μέντσο - «Για πρώτη φορά ένιωσα πραγματικό φόβο»
«Άρχισα να λαμβάνω μηνύματα από φίλους και συνεργάτες που με προειδοποιούσαν να μην βγω από το σπίτι, καθώς σημειώνονταν επεισόδια», αναφέρει η Κωνσταντίνα Μπούλη
Μεξικό
Φόβοι ότι ο θάνατος του Ελ Μέντσο θα πυροδοτήσει νέο κύκλο αίματος από τα καρτέλ ναρκωτικών σε Ισημερινό και Κολομβία
Στην Κολομβία, ο θάνατος του Ελ Μέντσο θα επηρεάσει άμεσα την οικονομική μηχανή που υποστηρίζει μερικές από τις πιο επικίνδυνες ένοπλες ομάδες της χώρας.
Μεξικό