Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

USS John S. McCain: Στο “κόκκινο” η αγωνία για τους αγνοούμενους ναυτικούς – Πλημμύρισε στο αντιτορπιλικό – Οι εικόνες της καταστροφής [pics, vids]

USS John S. McCain: Στο “κόκκινο” η αγωνία για τους αγνοούμενους ναυτικούς – Πλημμύρισε στο αντιτορπιλικό – Οι εικόνες της καταστροφής [pics, vids]

Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη οι 10 ναυτικοί που αγνοούνται μετά τη σύγκρουση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS John S. McCain, με δεξαμενόπλοιο στην ανατολική Σιγκαπούρη.

Η νέα ναυτική τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (21.08.2017, ώρα Ελλάδας). Δέκα μέλη του πληρώματος του πλοίου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αγνοούνται και άλλα πέντε τραυματίστηκαν.

Είναι η δεύτερη ναυτική τραγωδία που πλήττει το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό. Στις 17 Ιουνίου, το αντιτορπιλικό USS Fitzgerald είχε συγκρουστεί, ανοιχτά της Ιαπωνίας, με εμπορικό πλοίο. Επτά ναύτες σκοτώθηκαν.

Το USS John S. McCain κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης και ετοιμαζόταν να ελλιμενιστεί όταν συγκρούστηκε με το Alnic MC, σύμφωνα με ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

«Το John S. McCain υπέστη ζημιά στην αριστερή μπροστινή του πλευρά», αναφέρει η ανακοίνωσε. Οι πρώτες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν το αντιτορπιλικό να έχει μια μεγάλη τρύπα εξαιτίας της σύγκρουσης.

Δείτε τις αποκαλυπτικές εικόνες

Το USS John S. McCain έφθασε στη Ναυτική Βάση Τσανγκί στη Σιγκαπούρη έπειτα από τις ζημιές που υπέστη το κύτος του. Η σύγκρουση και η ζημιά που υπέστη το αντιτορπιλικό είχαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ορισμένα τμήματά του.

«Σημαντικές ζημιές στο κύτος είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν γειτονικά τμήματα, μεταξύ των οποίων καμπίνες του πληρώματος, μηχανήματα και δωμάτια επικοινωνιών. Οι προσπάθειες για την επιδιόρθωση των ζημιών από το πλήρωμα σταμάτησαν περαιτέρω πλημμύρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο 7ος Στόλος των ΗΠΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=s7XaBieysek

Το Alnic MC είναι ένα φορτηγό πλοίο μεταφοράς πετρελαίου ή χημικών μήκους 183 μέτρων που έχει σημαία Λιβερίας. Μέλος του πλοίου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε 12.000 τόνους πετρελαίου από την Ταϊβάν στη Σιγκαπούρη.

Το USS John S. McCain έχει πάρει το όνομά του από τον πατέρα και τον παππού του Αμερικανού Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζον Μακέιν, οι οποίοι ήταν ναύαρχοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ο γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν, ήταν πιλότος του Ναυτικού κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του, παρέμεινε όμηρος στο Βιετνάμ για 5,5 χρόνια.

«Η Σίντι και εγώ έχουμε τους ναυτικούς της Αμερικής στο USS John S McCain στις προσευχές μας απόψε. Εκτιμούμε τις προσπάθειες των πληρωμάτων για έρευνα και διάσωση», έγραψε στο Twitter ο Τζον ΜακΚέιν, εμβληματική φιγούρα της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, που είχε διεκδικήσει και την προεδρία των ΗΠΑ αλλά ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις