Κυριακή, 21 Απρ.
16oC Αθήνα

Βαλτιμόρη: Άμορφη μάζα σιδερικών η γέφυρα Francis Scott Key Bridge – Διασώθηκαν δυο άνθρωποι αναζητούν άλλους 7

Βαλτιμόρη: Άμορφη μάζα σιδερικών η γέφυρα Francis Scott Key Bridge – Διασώθηκαν δυο άνθρωποι αναζητούν άλλους 7

Μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό άγνωστου αριθμού ανθρώπων που αγνοούνται μετά την κατάρρευση μεγάλης γέφυρας στη Βαλτιμόρη όταν ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έπεσε πάνω της.

Το πλοίο χτύπησε ένα από τα στηρίγματα της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη, με αποτέλεσμα να σπάσει σε πολλά σημεία και να βυθιστεί στο νερό. 

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία έχουν ήδη διασωθεί δυο άνθρωποι με τον έναν να είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ αγνοούνται τουλάχιστον άλλοι 7.

«Πρόκειται για μια τρομερή κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Κέβιν Κάρτραϊτ, διευθυντής επικοινωνίας της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βαλτιμόρης. «Εστιάζουμε αυτή τη στιγμή στο να προσπαθήσουμε να διασώσουμε και να εντοπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Οι υπηρεσίες έλαβαν κλήσεις έκτακτης ανάγκης γύρω στη 1:30 π.μ. που ανέφεραν ότι ένα πλοίο που έφευγε από τη Βαλτιμόρη είχε χτυπήσει έναν πυλώνα της γέφυρας. Αρκετά οχήματα βρίσκονταν στη γέφυρα εκείνη τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου ενός φορτηγού με ρυμουλκούμενο.

Η στιγμή της σύγκρουσης έχει καταγραφεί από κλειστά κυκλώματα.  

 

 

Σημαντικός οδικός άξονας

Η γέφυρα μήκους 2,6 χιλιομέτρων, η οποία διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και περνά πάνω από τον ποταμό Πατάπσκο, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βαλτιμόρης, στο Μέριλαντ.

Αποτελεί τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο. Έχει το όνομα του Φράνσις Σκοτ Κι, ο οποίος έγραψε τους στίχους του αμερικανικού εθνικού ύμνου.

Η εταιρεία Synergy Marine Group ανακοίνωσε σήμερα ότι το φορτηγό πλοίο της Dali με σημαία Σιγκαπούρης προσέκρουσε σε πυλώνα της γέφυρας.

«Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν καθοριστεί ακόμη», διευκρίνισε η εταιρεία, ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του Dali όπως και οι δύο πλοηγοί που βρίσκονταν πάνω σε αυτό την ώρα του συμβάντος, είναι καλά στην υγεία τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ και ο υπεύθυνος της κομητείας της Βαλτιμόρης Τζόνι Ολσέφσκι Τζούνιορ δήλωσαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Ουές Μουρ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις