Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βαλτιμόρη: «Όλη νύχτα» θα κρατήσουν οι έρευνες για τους πυροβολισμούς – Τουλάχιστον 2 νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες

Βαλτιμόρη: «Όλη νύχτα» θα κρατήσουν οι έρευνες για τους πυροβολισμούς – Τουλάχιστον 2 νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες
Φωτογραφία Reuters

Το κίνητρο πίσω από το νέο αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ των ΗΠΑ ψάχνουν οι Αρχές, με τις έρευνες να γίνονται σε μια «εκτενή» περιοχή, δηλώνουν αξιωματούχοι που βρίσκονται εκεί.

Όλα έγιναν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (1.7.2023, ώρα ΗΠΑ) στη Λεωφόρο Γκρέτνα της Βαλτιμόρης, όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί σε σημείο που είχαν μαζευτεί περισσότερο από 100 άνθρωποι. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, τουλάχιστον 2 άνθρωποι είναι νεκροί – κάποιοι κάνουν λόγο για 4 – και οι τραυματίες «αγγίζουν» τους 30, εκ των οποίων οι 3 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο κόσμος είχε μαζευτεί εκεί για να γιορτάσει τη «Brooklyn Day», μια τοπική γιορτή με το όνομα της περιοχής. Προς το παρόν, οι Αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι 9 τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία ενώ άλλοι 20 πήγαν από μόνοι τους.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Fox 45 (τοπικό τηλεοπτικό κανάλι του Fox News) πως άκουσε 20 με 30 πυροβολισμούς. Μια 18χρονη βρέθηκε νεκρή επιτόπου και ένας 20χρονος διαπιστώθηκε πως είναι νεκρός μετά τη διακομιδή του σε τοπικό νοσοκομείο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του καναλιού Ρεμπέκα Πράιορ, οι Αρχές έχουν στήσει ένα άτυπο κέντρο επιχειρήσεων, επειδή είναι σίγουροι ότι «θα τους πάρει όλη νύχτα» ενώ έχουν τοποθετήσει ταμπελάκια με στοιχεία σε 69 σημεία. Πιθανότατα, μερικά από αυτά να είναι και οι κάλυκες του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

«Δεχθήκαμε δεκάδες κλήσεις για τους πυροβολισμούς. Όταν φτάσαμε στο σημείο, είδαμε δεκάδες ανθρώπους χτυπημένους από σφαίρες», δήλωσε ο Αναπληρωτής Επίτροπος της τοπικής αστυνομίας, Ρίτσαρντ Γουόρλεϊ, και μεταδίδει το Sky News.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «πάρτι» σε σπίτι. Η δημοσιογράφος του Fox έγραψε στο Twitter ότι ο δρόμος στο σημείο που έπεσαν οι πυροβολισμοί μοιάζει με σκουπιδότοπο, με πολλά μπουκάλια αλκοόλ, σπασμένα γυαλιά και άλλα, υπονοώντας ότι έγινε μεγάλη κατανάλωση και ίσως αυτός να είναι ένας λόγος που έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Η ίδια είχε αναφέρει νωρίτερα ότι στον τόπο του εγκλήματος έφτασαν γονείς που ψάχνουν τα παιδιά τους, τα οποία δεν έχουν δώσει σημεία ζωής…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις