Κόσμος

Βαρέθηκε το τιμόνι το 25% των κατοίκων στις ρωσικές μεγαλουπόλεις

Το 25% των κατοίκων των ρωσικών πόλεων με πληθυσμό που φθάνει το ένα και πλέον εκατομμύριο κατοίκους σκέφτονται να πάψουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τους ως μέσον για τις μετακινήσεις τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM).

Συγκεκριμένα το 20% σκέφτονται να περιορίσουν τη χρήση του αυτοκινήτου τους και το 5% να πάψουν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητο επιλέγοντας τα δημόσια ή άλλα μέσα μεταφοράς.

Για παράδειγμα το 27% των ερωτηθέντων εξ αυτών, δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν ως εναλλακτική λύση να χρησιμοποιούν το ταξί, το 23% τις δημόσιες συγκοινωνίες και το 21% το μετρό.

Δημοσκόπηση σε δείγμα 800 ανθρώπων

Η δημοσκόπηση του VICIOM πραγματοποιήθηκε σε δέκα πόλεις της Ρωσίας με πληθυσμό του ενός και πλέον εκατομμυρίου κατοίκων (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Εκατερίνεμπουργκ, Ροστόφ επί του Ντόν, Τσελιάμπινσκ, Καζάν, Νίζνι Νοβγκοραντ, Κρασνοντάρ, Νοβοσιμπίρσκ, Περμ) στο διάστημα 15-17 Μαΐου σε δείγμα 800 ατόμων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 1