Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βαρκελώνη: Αγωνία για 7χρονο αγοράκι που αγνοείται [pic]

Βαρκελώνη: Αγωνία για 7χρονο αγοράκι που αγνοείται [pic]

Τα πρόσωπα της τραγωδίας στη Βαρκελώνη μετά την τρομοκρατική επίθεση με τους 13 νεκρούς και τους τουλάχιστον 100 τραυματίες έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται. Ένα κοριτσάκι τριών ετών είναι μεταξύ των νεκρών, δυο μικρά παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες, ενώ ένα αγόρι 7 ετών από την Αυστραλία, χωρίστηκε από τη μητέρα του και αγνοείται!

Πρόκειται για τον επτάχρονο Τζούλιαν Κάντμαν, που βρισκόταν στη Βαρκελώνη μαζί με τη μητέρα του. Το απόγευμα της Πέμπτης, ήταν στον πεζόδρομο της Λας Ράμπλας όταν το λευκό βαν έπεσε με φόρα πάνω στο πλήθος και παρέσυρε στο θάνατο 13 ανθρώπους. Ο μικρός Τζούλιαν χωρίστηκε από τη μητέρα του, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο μικρός από τότε, αγνοείται.

Ο παππούς του, Τόνι Κάντμαν, ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook τη φωτογραφία του μικρού αγοριού και ζήτησε βοήθεια για να βρεθεί το παιδί. Ο πατέρας του αγοριού, ο Άντριου, είπε πως μίλησε με τον γιό του λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί. Τώρα, ταξιδεύει από τη Μελβούρνη στη Βαρκελώνη για να ψάχνει το παιδί του.

«Αγνοείται στην Ισπανία

Ο εγγονός μου, Τζούλιαν Αλεσάντρο Κάντμαν αγνοείται. Σας παρακαλώ κάντε like και share. Βρήκαμε τη Τζομ (τη νύφη μου) και είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο Τζούλιαν είναι 7 ετών και ήταν μαζί με τη Τζομ όταν χωρίστηκαν, κατά την τρομοκρατική επίθεση. Σας παρακαλώ κάντε share αν έχετε οικογένεια ή φίλους στη Βαρκελώνη» ήταν το αγωνιώδες μήνυμα του Τόνι Κάντμαν για τον εγγονό του.

Ένα κοριτσάκι νεκρό, πολλά παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες

Πολίτες από 24 χώρες είναι ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη. Το νεαρότερο θύμα του μακελειού είναι ένα κοριτσάκι τριών ετών, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν κι άλλα παιδιά.

Μεταξύ των νεκρών είναι τρεις Γερμανοί κι ένας Βέλγος, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις Έλληνες (μια μητέρα και τα δυο παιδιά της), 26 Γάλλοι, 4 Αυστραλοί, δυο εκ των οποίων είναι σοβαρά, τρεις Ολλανδοί, ένας πολίτης από το Χονγκ Κονγκ και ένας Αμερικανός.

Μεταξύ των τραυματιών είναι ένα αγοράκι πέντε ετών από την Ιρλανδία, που έχει σπάσει το πόδι του και είχε ταξιδέψει στην Ισπανία με τους γονείς και την αδερφή του για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του. Ο πατέρας του έχει επίσης τραυματιστεί στο πόδι.

«Δεν απειλείται η ζωή τους» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενεϊ. Οι γονείς του αγοριού κατάγονται από τις Φιλιππίνες αλλά έχουν και οι δυο πάρει την ιρλανδική υπηκοότητα. Τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί στην Ιρλανδία.

Με πληροφορίες και από Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις