Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βαρκελώνη: Μέσα στο διαμέρισμα του “εγκεφάλου” του μακελειού – Το DNA θα λύσει το μυστήριο [pics]

Βαρκελώνη: Μέσα στο διαμέρισμα του “εγκεφάλου” του μακελειού – Το DNA θα λύσει το μυστήριο [pics]

Ο Αμπντελμπάκι Ας Σάτι (Abdelbaki Es Satty) είναι ο νούμερο ένα καταζητούμενος στην Ευρώπη. Πρόκειται για τον ιμάμη που θεωρείται ο εγκέφαλος του τρομοκρατικού χτυπήματος της Βαρκελώνης. Είναι ο άνθρωπος που σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία είχε σχεδιάσει και σκόπευε να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η τυχαία έκρηξη στο Αλκανάρ, στο “εργαστήρι” όπου κατασκεύαζαν τις βόμβες τους, ανάγκασε τους νεαρούς να προχωρήσουν εσπευσμένα σε αυτοσχέδιες επιθέσεις.

Το DNA θα μιλήσει

Το πρωί του Σαββάτου (19.08.2017) έγινε έρευνα στο σπίτι του και σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης στόχος ήταν να βρεθεί DNA για να λυθεί το μυστήριο με το αν είναι ζωντανός ή όχι ο τρομοκράτης.

Το DNA θα συγκριθεί με τα ανθρώπινα λείψανα που βρέθηκαν στο εργαστήρι τους στο Αλκανάρ όπου σημειώθηκε έκρηξη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Όπως βλέπετε, το σπίτι ήταν λιτό και αναστατωμένο μετά από τις έρευνες της αστυνομίας. Ο Αμπντελμπάκι Ας Σάτι φαίνεται πως ζούσε απλά και μετρημένα. Ο 45χρονος Ες Σάτι εμφανίστηκε στην Ρίπολ πριν από περίπου 2 χρόνια αλλά σταμάτησε να κυρήσσει πριν από περίπου δύο μήνες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ήταν οπαδός του φονταμεταλιστικού κινήματος των Σαλαφιστών. Αυτό που προσπαθούν να εξακριβώσουν οι Αρχές  είναι αν ο 45χρονος ιμάμης ήταν αυτός που ριζοσπαστικοποίησε τους νεαρούς τζιχαντιστές.

Ο συγκάτοικος του ανέφερε πως δεν είχε καταλάβει καμία απολύτως διαφορά στην συμπεριφορά του. “Τελευταία φορά τον είδα την Τρίτη. Μου είπε ότι θα έφευγε. Θα πήγαινε να δει την γυναίκα του στο Μαρόκο. από τότε δεν τον ξαναείδα”.

Αναζητούν έναν 22χρονο

Η αστυνομία της Καταλονίας δήλωσε σήμερα πως οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται με την υπόθεση ότι υπάρχουν 12 ύποπτοι για τις επιθέσεις στη Βαρκελόνη που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη και ότι οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν έναν άνδρα.

Μιλώντας σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Άλμπερτ Ολίβα είπε πως ο άνδρας αυτός είναι ο 22χρονος Γιούνες Αμπουγιακούμπ, ο οποίος γεννήθηκε στο Μαρόκο.

Ο εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας είπε ακόμη πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν περισσότεροι από ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ την περασμένη Τετάρτη.

«Θα μπορούσε να είναι ένας, [θα μπορούσαν να είναι] δύο ή τρεις», είπε ο Ολίβα.

Σύμφωνα πάντα με τα ισπανικά μμε, ο Ας Σάτι είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για μικροαδικήματα. Αποφυλακίστηκε το 2012 αλλά την περίοδο που ήταν κρατούμενος γνωρίστηκε εκεί με πρόσωπα που συνδέονταν με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2004 στη Μαδρίτη, όπου σκοτώθηκαν 191 άνθρωποι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις