Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βαρκελώνη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης

Βαρκελώνη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης

Η “El Pais” έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο ντοκουμέντο από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, το απόγευμα της 17ης Αυγούστου.

Οι εικόνες συγκλονίζουν. Άνθρωποι πανικόβλητοι τρέχουν να σωθούν, την ώρα που ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ σκορπίζει τον θάνατο, οδηγώντας ένα λευκό βαν.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

Το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης

Ο 22χρονος Μαροκινός, Γιουνές Αμπουγιακούμπ, με ένα λευκό βαν έπεσε στην πλέον πολυσύχναστη τουριστική λεωφόρο της Βαρκελώνης Λας Ράμπλας, σκοτώνοντας 14 και τραυματίζοντας τουλάχιστον 100 ανθρώπους, σε μία επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ήταν 17:00 το απόγευμα, τοπική ώρα. Η Λας Ράμπλας ήταν γεμάτη. Ο οδηγός ενός λευκού βαν γκάζωσε και για περίπου 500 μέτρα παρέσυρε ζωές. Χάος, πανικός, θάνατος. Πτώματα παντού, τραυματισμένοι άνθρωποι. Ένα αγόρι από την Αυστραλία αγνοείται ενώ η μητέρα του τραυματίστηκε σοβαρά. Ο δράστης, ατάραχος, εξαφανίστηκε.

Λίγες ώρες αργότερα, περίπου τις 02.00 ώρα Ελλάδος (12.00 τοπική ώρα) νέα παρόμοια επίθεση πραγματοποιήθηκε στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς, 120 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης. Το αυτοκίνητο δέχθηκε τα πυρά αστυνομικής περιπόλου και οι πέντε επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, τέσσερις επί τόπου , ενώ ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του.

Ορισμένοι από τους δράστες φορούσαν ζώνες με ψεύτικα (κατά τις αρχές) εκρηκτικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις