Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Βαρκελώνη – Τρομοκρατική επίθεση: Ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατος της Ελληνίδας

Βαρκελώνη – Τρομοκρατική επίθεση: Ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατος της Ελληνίδας
Φωτογραφία Reuters

Ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Καταλονίας, ο θάνατος της Ελληνίδας, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά στην τρομοκρατική επίθεση της Βαρκελώνης, στις 17 Αυγούστου.

Σήμερα το πρωί πέθανε μια γυναίκα ηλικίας 51 ετών, γερμανικής υπηκοότητας, η οποία είχε μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Μαρ ντε Μπαρσελόν σε κρίσιμη κατάσταση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία.

Η 51χρονη, η οποία είχε και ελληνικές ρίζες, ήταν παντρεμένη με Έλληνα και μητέρα δύο παιδιών.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διπλωματικές μας αρχές παρέχουν κάθε υποστήριξη στην οικογένεια και τους οικείους της.

Από την περασμένη Πέμπτη (24.08.2017), η αδικοχαμένη γυναίκα ήταν κλινικά νεκρή και η οικογένειά της είχε αποφασίσει να δωρίσει τα όργανά της.

Η διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και στην πόλη Καμπρίλς, στις 17 και 18 Αυγούστου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, κόστισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 100, εκ των οποίων οι πέντε εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις