Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βαρθολομαίος: Ιδιαίτερος ο συμβολισμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Χάλκη

Βαρθολομαίος - Τσίπρας

Απευθυνόμενος στους πιστούς στον Ι.Ναό Παναγίας Πύλης Βελιγραδίου, στην Πόλη, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην επίσκεψη Τσίπρα στη Χάλκη.

«Ένα από τα πρώτα ευχάριστα γεγονότα αυτού του μηνός είναι ότι μεθαύριο, την Τετάρτη, όταν θα εορτάζουμε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης τη μνήμη του Ιερού Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της εκεί Μονής της Αγίας Τριάδος, θα μας επισκεφθεί εκεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ.Τσίπρας, ο οποίος την προτεραίαν, δηλαδή την Τρίτη, θα είναι ο επίσημος φιλοξενούμενος του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας κ.Ερντογάν, στην Άγκυρα. Την άλλη ημέρα θα τον έχουμε εμείς στην Χάλκη» είπε ο κ. Βαρθολομαίος.

«Θα συζητήσουμε τα κοινά μας προβλήματα, θα παραστεί εις τους εορτασμούς για τον Ιερό Φώτιο, θα έχουμε την εόρτιον συνεστίαση και ελπίζομεν ότι εις τας σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας αυτή η επίσκεψις του Έλληνος πρωθυπουργού θα συμβάλει καταλυτικά και αποφασιστικά, ώστε αυτές οι σχέσεις να βελτιωθούν για το καλό αμφοτέρων των πλευρών. Το ότι η επίσκεψις του κυρίου πρωθυπουργού της Ελλάδος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη πραγματοποιείται αυτή την φορά όχι στο Φανάρι αλλά στη Χάλκη έχει και έναν ιδιαίτερον συμβολισμόν, διότι γνωρίζουμε όλοι πόσο επιθυμούμε και πόσο χρειαζόμεθα την επαναλειτουργία της Θεολογικής μας Σχολής, ύστερα από σχεδόν μισό αιώνα από τότε που άδικα ανεστάλη η λειτουργία της», πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις