Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρολος: Η γκρίνια για το «στήσιμο» από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και η δυσφορία με το στέμμα

Βασιλιάς Κάρολος: Η γκρίνια για το «στήσιμο» από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και η δυσφορία με το στέμμα

Ο βασιλιάς Κάρολος πρέπει βάσει του πρωτοκόλλου να είναι τύπος και υπογραμμός και να μην έχει… περίεργες αντιδράσεις πόσο μάλλον στην προχθεσινή (6.5.2023) τελετή στέψης του , αλλά είναι και άνθρωπος και καμιά φορά ξεφεύγει και το έδειξε αυτό με την γκρίνια που έκανε για το «στήσιμο» από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την οικογένειά του έξω από το Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Ο βασιλιάς Κάρολος άρχισε την γκρίνια περιμένοντας στην άμαξα μαζί με την βασίλισσα Καμίλα να έρθει ο γιος του πρίγκιπας Γουίλιαμ, που είχε αργήσει και να πάνε όλοι μαζί στο Αββαείο για την τελετή στέψης.

Και μέσα σε όλα έδειξε να… ψιλοδυστροπεί την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι του τοποθετούσε στο κεφάλι το βασιλικό στέμμα.

Το «στήσιμο»

Εκεί που ο βασιλιάς Κάρολος έδειξε να τα παίρνει και άρχισε την γκρίνια ήταν η στιγμή που είχε φτάσει με την Καμίλα με την χρυσή άμαξα έξω από το Αββαείο του Γουέστμινστερ και περίμενε να μπει μέσα. Για να μπει έπρεπε να ήταν μαζί του και ο γιος του πρίγκιπας Γουίλιαμ με την σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους.

Έλα όμως, που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η οικογένειά του τον «έστησαν». Άργησαν να πάνε στο Αββαείο 5 λεπτά και σ’ αυτά 300 δευτερόλεπτα αναμονής ο βασιλιάς Κάρολος άρχισε την γκρίνια.

«Είναι βαρετό»

Στα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα, ειδικοί στο διάβασμα των χειλιών είπαν στο Sky News ότι ο βασιλιάς Κάρολος έδειξε φανερά ότι είχε αρχίσει να «ζορίζεται» με την στάση του πρίγκιπα Γουίλιαμ και είπε στην βασίλισσα Καμίλα: «Δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ στην ώρα μας. Πάντα κάτι συμβαίνει. Είναι βαρετό αυτό».

Το στέμμα που δεν… καθόταν καλά

Η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου έμοιαζε με παραμύθι, αλλά δεν ήταν όλα ιδανικά. Ιερωμένος που συμμετείχε στην τελετή είπε στο Sky News ότι «υπήρξαν ένα, δύο πράγματα που δεν πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει». Ωστόσο ο ίδιος, πρόσθεσε «δεν θα κατονομάσω κάποιον συγκεκριμένα».

Μια από τις στιγμές που δεν πήγαν καλά και ο βασιλιάς Κάρολος έδειξε να δυσφορεί ήταν και εκείνη που ο μονάρχης της Βρετανίας είχε καθίσει στο θρόνο και περίμενε να του τοποθετήσει στο κεφάλι το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

Ο ιερωμένος δεν μπόρεσε να κάνει τη στέψη με τη μία. Χρειάστηκε 8 δευτερόλεπτα για να βάλει το στέμμα στον βασιλιά Κάρολο. Δεν μπορούσε να το τοποθετήσει καλά και χρειάστηκε προσπάθειες κάποιων δευτερολέπτων να το πετύχει αυτό.

Στο διάστημα αυτό οι εκφράσεις του Καρόλου μπορεί μεν να ήταν προσεκτικές, αλλά έδειχναν μια δυσφορία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις