Πέμπτη, 9 Μαΐ
20oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρολος: Η μεγάλη συναυλία προς τιμήν της στέψης του

Βασιλιάς Κάρολος: Η μεγάλη συναυλία προς τιμήν της στέψης του
Φωτογραφία Reuters

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί απόψε Κυριακή (7.5.2023) το βράδυ στο Κάστρο του Γουίνσδορ προς τιμήν του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα, στην οποία αναμένεται να εμφανιστούν αστέρες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Η Νικόλ Σέρζινγκερ (Nicole Scherzinger), ο Αντρέα Μποτσέλι (Andrea Bocceli), ο Νικ Κέιβ (Nick Cave), ο Όλι Μερς (Olly Murs) και οι άλλοι αστέρες βρίσκονται ήδη στο Κάστρο του Γουίνσδορ ενώ ο κόσμος συρρέει από νωρίς στην κατοικία της βασιλικής οικογένειας για να γιορτάσει τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα, με τις διαδικασίες να κορυφώνονται σήμερα με τη συναυλία.

Η σκηνή είναι διαμορφωμένη όπως η σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου (Union Flag) και θα την πατήσουν η Κέιτι Πέρι (Katy Perry), ο Λάιονελ Ρίτσι (Lionel Richie), οι Take That ενώ θα δώσουν κοινή παράσταση το Βασιλικό Μπαλέτο, η Βασιλική Όπερα, η Royal Shakespeare Company, το Royal College of Music και το Royal College of Art.

Στο Κάστρο του Γουίνσδορ βρίσκονται περίπου 20.000 θεατές και αυτός ο αριθμός αναμένεται να μεγαλώσει καθώς κορυφώνονται οι εορτασμοί για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα, που σηματοδότησε μια νέα εποχή για τη Βρετανία και την Κοινοπολιτεία.

Παρακολουθήστε LIVE τη συναυλία:

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αποθεώθηκαν όταν εμφανίστηκαν στην εξέδρα των επισήμων για να παρακολουθήσουν τη συναυλία προς τιμήν της στέψης του.

«Η Βασίλισσα Ελισάβετ θα ήταν περήφανη μητέρα»

Η Βασίλισσα Ελισάβετ θα ήταν «περήφανη μητέρα», είπε ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ στην ομιλία του από τη σκηνή της συναυλίας προς τιμήν του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα, αποτίνοντας φόρο τιμής τόσο στον πατέρα του όσο και στην εκλιπούσα γιαγιά του.

«Από την παθιασμένη εκστρατεία για το περιβάλλον» έως «την αλλαγή της ζωής ενός εκατομμυρίου νέων», δημιουργώντας τα Prince’s Trust Awards, ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ αποθέωσε τον Βασιλιά Κάρολο στον συγκινητικό λόγο του.

«Είμαστε όλοι τόσο περήφανοι για σένα» δήλωσε, ευχαριστώντας τα 20.000 άτομα που πήγαν στη συναυλία.

«Θέλω να πω λίγα λόγια για τον πατέρα μου γιατί πιστεύω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο είναι τόσο σημαντικό. Όπως είπε η γιαγιά μου όταν στέφθηκε, η στέψη είναι μια δήλωση των ελπίδων μας για το μέλλον. Και ξέρω ότι είναι εκεί πάνω και μας παρακολουθεί με αγάπη. Θα ήταν μια περήφανη μητέρα» δήλωσε ο Γουίλιαμ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις