Κόσμος

Βασιλιάς Κάρολος: Θα τιμήσει ιδιωτικά τον 1 χρόνο από τον θάνατο της Ελισάβετ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας χρόνος θα συμπληρωθεί τον Σεπτέμβριο από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Την απόφαση να τιμήσει ιδιωτικά τη μνήμη της μητέρας του έλαβε ο βασιλιάς Κάρολος.

Ήταν 8 Σεπτεμβρίου 2022 όταν η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Έναν χρόνο αργότερα, ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα σχεδιάζουν να τιμήσουν τη μνήμη της ιδιωτικά, σύμφωνα με πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Το βρετανικό πρακτορείο PA και το BBC ανέφεραν την Παρασκευή, 4 Αυγούστου ότι το βασιλικό ζεύγος δεν θα οργανώσει καμία δημόσια εκδήλωση, ούτε και οικογενειακή συγκέντρωση.

Η Ελισάβετ Β΄ άφησε την τελευταία της πνοή στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, σε ηλικία 96 ετών, αφού παρέμεινε επί 70 χρόνια στον θρόνο. Τότε στη Βρετανία κηρύχθηκε 10ήμερο εθνικό πένθος.

Ο Κάρολος και η Καμίλα δεν σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε καμία εκδήλωση που θα οργανωθεί στη μνήμη της την εβδομάδα κατά την οποία συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατό της, πρόσθεσε το BBC.

Η ίδια η Ελισάβετ συνήθιζε να τιμά ιδιωτικά τη μνήμη του πατέρα της, του βασιλιά Γεωργίου Στ΄, ο οποίος πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου 1952.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στην Αίγυπτο ο Τζάρεντ Κούνσερ – Είχε συναντήσεις σχετικά με το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα
Το πρακτορείο ειδήσεων Mena μετέδωσε ότι αντιπροσωπεία της Χαμάς είχε συνάντηση στο Ελ Αλαμέιν με τον επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών Πληροφοριών Χάσαν Ρασάντ για την εκεχειρία στη Γάζα
Γάζα