Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρολος: Το συμβολικό ντύσιμο της Βασίλισσας Καμίλα και τα κεντήματα φόροι τιμής

Βασιλιάς Κάρολος: Το συμβολικό ντύσιμο της Βασίλισσας Καμίλα και τα κεντήματα φόροι τιμής
Φωτογραφία Reuters

Το φόρεμα της Βασίλισσας Καμίλα στην τελετή στέψης είχε μεγάλη σημασία για την ίδια, καθώς είχε κεντημένα τα ονόματα των αγαπημένων της αλλά και δύο σκυλιά, αποτίνοντας φόρο τιμής στα κατοικίδιά της με τον Βασιλιά Κάρολο, τα οποία διέσωσαν το 2017.

Η Βασίλισσα Καμίλα ήταν απαστράπτουσα στη χθεσινή (6.5.2023) τελετή στέψης στο Αββαείο του Γουέστμινστερ και μαζί με τον Βασιλιά Κάρολο αποτελούν το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας. Σε μια γιορτή γεμάτη υψηλούς συμβολισμούς, το φόρεμά της δεν θα μπορούσε να είναι απλό, καθώς και αυτό είχε τη σημασία του για την ίδια.

Όπως φάνηκε σε αρκετά από τα πλάνα που έγιναν με τη Βασίλισσα Καμίλα, η σύζυγος του Βασιλιά Καρόλου είχε κεντημένα τα ονόματα συγγενών και αγαπημένων προσώπων της, χαμηλά στο σημείο των ποδιών της. Ειδικότερα, είχε τα ονόματα των παιδιών της, Τομ και Λόρα, και των εγγονών της, Γκας, Φρέντι, Λούις, Ελίζα και Λόλα.

Όσοι παρακολούθησαν την τελετή, σύμφωνα με τη DailyMail, παρατήρησαν ότι η Καμίλα είχε κεντημένα και δύο σκυλιά κάτω από τα ονόματα των συγγενών της, τα οποία αντιπροσωπεύουν τα δύο gold terrier σκυλιά που έχουν με τον Βασιλιά Κάρολο, τη Μπεθ και τη Μπλούμπελ. Τα υιοθέτησαν το 2017 και τώρα μένουν μαζί τους στο Μπάκιγχαμ.

Το φόρεμα της Βασίλισσας Καμίλα

Το ιβουάρ φόρεμα της Βασίλισσας Καμίλα είναι μια δημιουργία του στενού φίλου της, Μπρους Όντφιλντ, και ήταν ραμμένο από ένα μεταξωτό ύφασμα, το Peau de Soie. Ήταν διακοσμημένο με ασημένια κεντήματα και ήταν στα χρώματα του ιβουάρ, του χρυσού και του ασημένιου.

Τα μανίκια του έφταναν μέχρι τον καρπό της και είχε ραφτεί ακριβώς στα μέτρα της χαρακτηριστικής σιλουέτας της Βασίλισσας Καμίλα με μια λιτή λαιμόκοψη και μακρόστενες ραφές στη μέση της. Τα παπούτσια της ήταν του σχεδιαστή Έλιοτ Ζεντ και το κολιέ της ήταν το ίδιο με αυτό που είχε φορέσει η Βασίλισσα Ελισάβετ στην τελετή στέψης της το 1953.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις