Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Εντυπωσιακός εορτασμός των γενεθλίων της με… απρόοπτα και Μέγκαν Μαρκλ

Βασίλισσα Ελισάβετ Μέγκαν Μαρκλ

– Η πρώτη δημόσια εμφάνιση για τη Βασίλισσα Ελισάβετ μετά την εγχείρηση στα μάτια
– Πρώτη στο… μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ για την εντυπωσιακή Μέγκαν Μαρκλ
– Έκλεψαν την παράσταση η πριγκίπισσα Σάρλοτ που είχε ένα μικρό… ατύχημα και τα άλλα πιτσιρίκια που ενθουσιάστηκαν από τις πτήσεις των μαχητικών της RAF
– Πάγωσαν όλοι όταν αρχιστράτηγος έπεσε από το άλογό του
– Μια αλεπού έκανε την εμφάνισή της εν μέσω… παρέλασης
– Πρόσωπο των εορτασμών ένας Ινδός στρατιώτης

Οι εικόνες εντυπωσιακές, όπως αρμόζει σε μια βασίλισσα. Και ειδικά στη Βασίλισσα Ελισάβετ, που έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την αποκάλυψη πως υποβλήθηκε σε εγχείρηση για καταρράκτη. Οι εορτασμοί για τα 92α γενέθλιά της ήταν εντυπωσιακοί, με τη Μέγκαν Μαρκλ να κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Μπορεί η Βασίλισσα να έκλεισε τα 92 της χρόνια τον περασμένο Απρίλιο αλλά παραδοσιακά οι εορτασμοί με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση και τις πτήσεις μαχητικών της RAF πάνω από το παλάτι γίνονται Ιούνιο. Έτσι, το Σάββατο (09.06.2018) σύσσωμη η βασιλική οικογένεια και το νέο της μέλος Μέγκαν Μαρκλ, εμφανίστηκαν στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ. Απουσίαζε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Ελισάβετ, ο οποίος έχει αποσυρθεί από τις δημόσιες εμφανίσεις.

Η Μέγκαν Μαρκλ συνόδευε φυσικά τον πρίγκιπα Χάρι. Το νεόνυμφο πριγκιπικό ζεύγος επέστρεψε πρόσφατα από το ταξίδι του μέλιτος. Ο Χάρι άλλωστε δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τους εορτασμούς προς τιμήν της γιαγιάς του. Με το ροζ απαλό φόρεμά της (που είχε έξω τους ώμους) και ένα ασορτί καπέλο, η νέα Δούκισσα του Σάσεξ τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Η Σάρλοτ και η… παρέα της

Όπως και η μικρή πριγκίπισσα Σάρλοτ, κόρη του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. Η τρίχρονη πιτσιρίκα έδειξε (όπως και ο αδερφός της πρίγκιπας Τζορτζ) το πόσο εντυπωσιασμένη ήταν από τα μαχητικά που πετούσαν πάνω από το κεφάλι της.

Πάνω στον ενθουσιασμό της, η μικρή πριγκίπισσα γλίστρησε και χτύπησε λίγο το κεφάλι της στο μάρμαρο του μπαλκονιού. Βρήκε καταφύγιο στην αγκαλιά της μαμάς της, υπό το βλέμμα του παππού της, πρίγκιπα Καρόλου.

A post shared by (@duchesskatemiddletonn) on

Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Τα πιτσιρίκια της βασιλικής οικογένειας είχαν γενικά… κέφια. Όπως η Σαβάνα Φίλιπς, δισέγγονη της Βασίλισσας. Δεν φάνηκε να της αρέσει καθόλου ο άτακτος Τζορτζ που στεκόταν δίπλα της. Και μάλιστα για να τον κάνει να… σωπάσει και να σταματήσει να γελάει, του έκλεισε το στόμα με το χέρι της!

Η Βασίλισσα Ελισάβετ χωρίς… σκούρα γυαλιά

Η εμφάνιση της Βασίλισσας Ελισάβετ ήταν η πρώτη μετά την αποκάλυψη από το παλάτι ότι πρόσφατα (σ.σ. μετά το γάμο του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ) υποβλήθηκε σε εγχείρηση καταρράκτη. Η μονάρχης της Βρετανίας εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες χωρίς σκούρα γυαλιά ηλίου.

Φωτογραφία Reuters

Έφτασε μέσα σε μια άμαξα, μόνη αφού ο σύζυγός της Φίλιππος δεν παρέστη στις εκδηλώσεις. Ο φωτογραφικός φακός την «έπιασε» να κοιτά με γλυκύτητα τους γιους της πρίγκιπα Κάρολο και πρίγκιπα Ανδρέα αλλά και τον εγγονό της πρίγκιπα Γουίλιαμ, που έφτασαν στο παλάτι καλπάζοντας με τα άλογά τους και φορώντας τις στρατιωτικές στολές τους. Μαζί τους και η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της Ελισάβετ.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν τη δική τους άμαξα, ενώ μαζί έφτασαν η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα και η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον.

Φωτογραφία Reuters

Οι βασιλικές… αφίξεις

Αγωνία για 79χρονο αρχιστράτηγο

Όσοι βρέθηκαν στους δρόμους του Λονδίνου ή παρακολουθούσαν τους εορτασμούς από την τηλεόραση “πάγωσαν” τη στιγμή που ο 79χρονος αρχιστράτηγος Charles Guthrie έπεσε από το άλογό του.

Μάλιστα, εξαιτίας της πτώσης του καθυστέρησε η εμφάνιση της βασιλικής οικογένειας στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ. Ο 79χρονος αρχιστράτηγος δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Όσοι τον είδαν λίγο μετά την πτώση του πάντως δήλωσαν πως είχε τις αισθήσεις του.

Η αλεπού

Την παράσταση έκλεψε και μια μικρή αλεπού, που εμφανίστηκε από το… πουθενά κατά τη διάρκεια των εορτασμών για να κάνει βόλτα! Σαν να ήθελε κι εκείνη να δει από κοντά τη στρατιωτική παρέλαση για την Ελισάβετ.

Φωτογραφία Reuters

Ο στρατιώτης με το τουρμπάνι

Ένας 22χρονος Ινδός στρατιώτης, έγινε το πρόσωπο των εορτασμών για τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ. Έγινε ο πρώτος στρατιώτης που παρελαύνει χωρίς να φορά το παραδοσιακό, μαύρο γούνινο καπέλο. Αντίθετα, φορούσε ένα μαύρο τουρμπάνι.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Ο 22χρονος Σιχ ονομάζεται Σινγκ Λαλ. Ήταν ένας από τους 1.000 στρατιώτες που συμμετείχαν στη μεγάλη παρέλαση για τη Βασίλισσα. «Ελπίζω όσοι το δουν, θα το αναγνωρίσουν και θα το αντιμετωπίσουν σαν μια νέα αλλαγή στην ιστορία. Ελπίζω κι άλλοι σαν εμένα, όχι μόνο της θρησκείας των Σιχ αλλά κι από άλλες θρησκείες, θα πάρουν θάρρος να ενταχθούν στο στρατό».

https://youtu.be/h76DH3lPYWI

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την παρέλαση

https://youtu.be/vfw1ImR9qDE

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Παρών και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις – Φωτογραφία Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις