Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έσπασε παράδοση ετών! Γιατί φόρεσε… ελαφρύτερο στέμμα;

Βασίλισσα Ελισάβετ
Φωτογραφία: Reuters

Η Βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε στην αποκαλούμενη “Queen’s Speech” κάπως… διαφορετική και τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης παίρνουν φωτιά!

“Η προτεραιότητα της κυβέρνησής μου ήταν πάντα να εξασφαλισθεί μια έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου”. Αυτό τόνισε η Βασίλισσα Ελισάβετ, στην αποκαλούμενη “Queen’s Speech”.

Η Ελισάβετ μίλησε ως  εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της κυβέρνησης, Μπόρις Τζόνσον, όπως το θέλει η παράδοση, κατά την έναρξη της συνόδου του κοινοβουλίου, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μίας συμφωνίας βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Η ίδια πρόσθεσε πως «η κυβέρνησή μου προβλέπει να εργασθεί για τη δημιουργία μιας νέας σύμπραξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση των ελεύθερων συναλλαγών και μιας φιλικής συνεργασίας».

Πέρα, όμως, από όσα είπε, το ενδιαφέρον κέντρισαν και τα όσα… φόρεσε. Και κυρίως αυτά που δεν φόρεσε!

Ο λόγος για το αυτοκρατορικό στέμμα της, το οποίο δεν φόρεσε “σπάζοντας” μια παράδοση ετών.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ φόρεσε… όσα “πρέπει” με βάση το πρωτόκολλο όμως ήταν η πρώτη φορά που από το… σύνολο έλειπε αυτό το στέμμα, το οποίο ζυγίζει περίπου 1,2 κιλά.

Αντιθέτως, φόρεσε ένα ελαφρύτερο στέμμα που χρονολογείται από το 1821 και φυσικά τα βρετανικά ταμπλόιντς δεν… ήθελαν και πολύ για να ξεκινήσουν τα ερωτήματα.

Κάποια σχετίζουν την απόφαση αυτή με το ενδεχόμενο να είναι πια… πολύ βαρύ το αυτοκρατορικό στέμμα για την 93χρονη Βασίλισσα, το οποίο πάντως μεταφέρθηκε μετά τιμών και τοποθετήθηκε λίγα εκατοστά μακριά της.

Δείτε τις εικόνες με την Βασίλισσα Ελισάβετ, που συνοδεύονταν από τον πρίγκιπα Κάρολο και την σύζυγό του, Καμίλα

Ελισάβετ Ελισάβετ Ελισάβετ Ελισάβετ

Πηγή: dailymail.co.uk.
Φωτογραφίες: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις