Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έσπασε ρεκόρ παραμονής στον θρόνο

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Αυτή είναι η επίσημη φωτογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ η οποία σήμερα το απόγευμα σπάει άλλο ένα ρεκόρ και γίνεται η μακροβιότερη Βασίλισσα στην ιστορία της Βρετανίας.

Η Βασίλισσα φωτογραφήθηκε από την Μαίρη Μακ Κάρτνει, την κόρη του Πωλ Μακ Κάρντει στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ την ώρα που ασχολείται με θέματα του Κράτους.

Η σημερινή ημέρα θεωρείται ότι είναι η ημέρα που σπάει το ρεκόρ της προγιαγιάς της της Βασίλισσας Βικτωρίας η οποία βασίλευσε επι 63 χρόνια και 216 ημέρες από το 1837 έως το 1901.

Η ακριβής στιγμή που θα σπάσει το ρεκόρ δεν είναι γνωστή επειδή δεν υπάρχει και η ακριβής ώρα του θανάτου του πατέρα της Γεώργιου ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου 1952.
Πιστεύεται ότι πέθανε στη μια τα ξημερώματα οπότε γύρω στις 17.30 η Βασίλισσα θα γράψει για ακόμα μια φορά ιστορία αφού θα έχει βασιλεύσει επι 23.226 μέρες, 16 ώρες και 30 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 

Watch how the Queen has changed over 63 years on the throne in our special video portrait using a photograph for ever year of her reign.

Posted by The Telegraph on Tuesday, 8 September 2015

Με μία παρέλαση στον Τάμεση, καμπανοκρουσίες και κανονιοβολισμούς θα γιορτάσει σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο το ρεκόρ παραμονής στον θρόνο της βασίλισσας Ελισάβετ, που βρίσκεται στο ζενίθ της δημοτικότητάς της.
Σε παγκόσμια κλίμακα το ρεκόρ παραμονής στον θρόνο κατέχει ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέ, 89 ετών, που βασιλεύει από το 1946.

Γεννημένη στις 21 Απριλίου 1926, όταν ο κόσμος βρισκόταν στα πρόθυρα της Μεγάλης Υφεσης, η Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου 1952, όταν πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης ο Ιωσήφ Στάλιν. Και έξι δεκαετίες και δώδεκα πρωθυπουργούς μετά, όλοι οι αναλυτές είναι πλέον βέβαιοι ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραιτηθεί ποτέ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ συναναστράφηκε τον Νεχρού, τον αυτοκράτορα Χιροχίτο, τον Σαρλ ντε Γκολ. Για τον Νέλσον Μαντέλα ή ταν “η φίλη του”. Βρισκόταν στον θρόνο όταν υψώθηκε το Τείχος του Βερολίνου, αλλά και όταν έπεσε. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, η βικτοριανή αυτοκρατορία, όπου ο ήλιος δεν έδυε ποτέ, συρρικνώθηκε μετά και την επιστροφή του Χονγκ Κονγκ στην κινεζική κυριαρχία το 1997.

Ωστόσο, “όταν οι άνθρωποι στην άλλη άκρη του κόσμου λένε ‘η βασίλισσα’, εννοούν τη ‘δική μας βασίλισσα’ “, σχολίασε με υπερηφάνεια ο 12ος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Η βασίλισσα ενσαρκώνει τον 20ό αιώνα, λέει η βρετανίδα ιστορικός Κέιτ Ουίλιαμς.

Η Ελισάβετ δεν θα κάνει κάτι ιδιαίτερο για να γιορτάσει αυτό το ρεκόρ. “Τίποτε θεαματικό”, δηλώθηκε από το περιβάλλον της. Σήμερα θα βρίσκεται στη Σκωτία, όπου θα εγκαινιάσει μία νέα σιδηροδρομική γραμμή και στην συνέχεια να γευματίσει το ανάκτορο του Μπάλμοραλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε