Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Φραστική επίθεση στον πρίγκιπα Άντριου στην νεκρική πομπή – «Είσαι ένας άρρωστος γέρος»

Βασίλισσα Ελισάβετ: Φραστική επίθεση στον πρίγκιπα Άντριου στην νεκρική πομπή – «Είσαι ένας άρρωστος γέρος»

Φραστική επίθεση από έναν άνθρωπο βρισκόταν στο πλήθος που παρακολουθούσε την πομπή με τη σορό της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Εδιμβούργο δέχτηκε ο πρίγκιπας Άντριου.

Στα πλάνα φαίνεται ένας νεαρός να φωνάζει «Άντριου, είσαι ένας άρρωστος γέρος» αμέσως όμως επενέβη ένας θεατής και ένας αστυνομικός και τον σταμάτησαν.

Ακολούθησε μια σύντομη συμπλοκή, προτού ο αστυνομικός τον οδηγήσει μακριά από το σημείο, καθώς έλεγε «αηδιαστικό» και «Δεν έχω κάνει τίποτα κακό» την ώρα που το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί φώναζε «God save the King». Πρόκειται για έναν νεαρό 22 ετών ο οποίος τελικά και συνελήφθη για διατάραξη της ειρήνης. 

 

Στον πρίγκιπα ΄Αντριου εξαιτίας του σκανδάλου Επστάιν τους έχουν αφαιρεθεί τα στρατιωτικά προνόμια και ήταν στην τελετή φορώντας ένα απλό κοστούμι.

Ο πρίγκιπας Αντριου θα πρέπει να εμφανίζεται με πολιτικά ρούχα σε όλες τελετές για τον θανατο της μητέρα του, αν και σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει μια εξαίρεση ως σημάδι σεβασμού προς τη βασίλισσα στην τελευταία αγρυπνία στο Westminster Hall.

Ο πρίγκιπας Χάρι, επίσης, δεν θα φοράει στρατιωτική στολή για την πλειονότητα των δημόσιων εορτασμών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις