Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η στιγμή που η Λιζ Τρας μαθαίνει τα νεότερα για την υγεία της με χαρτάκι

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η στιγμή που η Λιζ Τρας μαθαίνει τα νεότερα για την υγεία της με χαρτάκι

Σε βίντεο αποτυπώθηκε η στιγμή που ο Ναντίμ Ζαχάουι δίνει στην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Λιζ Τρας, ένα χαρτάκι που γράφει τα νεότερα για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ, με την ίδια να σχολιάζει τις εξελίξεις ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Λίγα λεπτά πριν, η Λιζ Τρας είχε αποκαλύψει τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση, πριν μάθει ότι το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, με τον Ναντίμ Ζαχάουι να της δίνει και ένα χαρτάκι με τις πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι ο Ναντίμ Ζαχάουι διορίστηκε Καγκελάριος του Δουκάτου του Λάνκαστερ στην κυβέρνηση της Λιζ Τρας και στο χαρτοφυλάκιό του περιέχονται η γη και τα περιουσιακά στοιχεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Για αυτό και είχε την ευθύνη να ενημερώσει την πρωθυπουργό άμεσα, πριν αποχωρήσει από την αίθουσα του κοινοβουλίου.

Από την άλλη μεριά, ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, ενημερώθηκε επίσης για τις εξελίξεις από την αναπληρώτριά του, Άντζελα Ρέινερ, αναφέρει η DailyMail.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσεϊ Χόιλ, δήλωσε: «Ξέρω ότι μιλώ εξ ονόματος ολόκληρης της Βουλής όταν λέω ότι στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας στην Αυτή Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα και ότι αυτή και η βασιλική οικογένεια είναι στις σκέψεις και τις προσευχές μας αυτή τη στιγμή».

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έκανε την ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα (8.9.2022), καθώς ο πρίγκιπας Κάρολος, η Καμίλα και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έτρεξαν στο Παλάτι του Μπαλμόραλ για να είναι μαζί της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις