Κόσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα στην Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας, μέσω του νεότερου γιου της, του Πρίγκιπα Έντουαρντ, Κόμη του Ουέσσεξ.

Σύμφωνα με την βρετανική Sun, το μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ ήταν «κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο» και το μετέφερε ο γιος της εξαιτίας της απουσίας της για λόγους υγείας (σ.σ. διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Η 95χρονη μονάρχης αναπόλησε τον σύζυγό της, Πρίγκιπα Φίλιππο, σημειώνοντας πως μισός αιώνας έχει περάσει από τότε που μαζί έδιναν το παρών στην πρώτη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Στην ομιλία για την Γενική Σύνοδο, η Βασίλισσα εξήρε «την μοντέρνα κοινωνίας μας που ποικίλλει έντονα» στην οποία «η ευημερία του έθνους εξαρτάται από την συνεισφορά των ανθρώπων κάθε πίστης, και καμίας».

Η μονάρχης επίσης άδραξε την ευκαιρία του μηνύματός της και περιέγραψε την πανδημία του κορονοϊού σαν μια περίοδο «άγχους, θρήνου και κόπωσης».

Καθώς έχασε την τελετή της Ημέρας Μνήμης το σαββατοκύριακο, η Βασίλισσα επρόκειτο να εμφανιστεί στην Γενική Σύνοδο, ωστόσο η εμφάνισή της ακυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Έντουαρντ, ο οποίος διάβασε την ομιλία της 95χρονης στους επισκόπους και τον κλήρο, εξήρε την Εκκλησία επειδή προσφέρει «ελπίδα» κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Πριν την ομιλία, είπε ότι η Βασίλισσα στέλνει «την ειλικρινή και βαθιά απολογία της επειδή δεν μπορεί να είναι εδώ σήμερα».

Ο Έντουαρντ πρόσθεσε: «Πιστεύω καταλαβαίνεται γιατί και η ίδια λυπάται πολύ». Όλα αυτά έρχονται αφότου έγινε γνωστό πως επτά ανώτατα μέλη των Βρετανικών Ανακτόρων «μπαίνουν στο παιχνίδι» για να βοηθήσουν την Βασίλισσα Ελισάβετ «για όσο χρειαστεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν προειδοποιεί ότι κάθε εγκατάσταση που επιτρέπει στις ΗΠΑ να επιτεθεί είναι νόμιμος στόχος – Σε αποκλιμάκωση καλούν Κατάρ και Κίνα
«Κάθε υποστήριξη που παρέχεται στον επιθετικό αμερικανικό στρατό για να παραβιάσει την κυριαρχία και το έδαφος του ισλαμικού Ιράν θα είναι νόμιμος στόχος των ενόπλων δυνάμεων» προειδοποιεί η Τεχεράνη
Ιράν
Ο Τραμπ τα έβαλε με όλους στην Άγκυρα: Τέλος η εκεχειρία με το Ιράν, είναι άρρωστοι – «Φρικτή» η Ισπανία, δυσαρέσκεια για ΝΑΤΟ
Σφοδρά πυρά κατά συμμάχων του ΝΑΤΟ, αλλά και του Ιράν, εξαπέλυσε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης (08.07.2026) από τη Συνόδο ο Τραμπ - «Μου αρέσει ο Ρούτε, ο Ερντογάν και ο Μπίμπι - Είμαι θαυμαστής του Σι»
Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 10 λεπτά
10
Άφαντη η Ελληνίδα που βρέθηκε ζωντανή μέσα σε χαλάσματα κτιρίου στη Βενεζουέλα - «Χτενίζουν» την περιοχή για να την βρουν
Η τύχη της παραμένει άγνωστη, καθώς, λόγω της κατάρρευσης των κρατικών δομών στη Βενεζουέλα, δεν υπάρχει κανένα επίσημο αρχείο για τους διασωθέντες ή τους τραυματίες
βενεζουέλα