Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Κάρολος και Γουίλιαμ εξέπληξαν όσους περίμεναν στην ουρά – Ξεπέρασε τις 24 ώρες η αναμονή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Κάρολος και Γουίλιαμ εξέπληξαν όσους περίμεναν στην ουρά – Ξεπέρασε τις 24 ώρες η αναμονή

Ο χρόνος έχει πλέον αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, το πρωί της Δευτέρας (19.09.2022). Χιλιάδες κόσμου παραμένει στην ουρά για να αποτίσει φόρο τιμής στη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας και κάποιοι είδαν ξαφνικά μπροστά τους τον… βασιλιά Κάρολο και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Μεσημέρι Σαββάτου (17.09.2022) και η ουρά για να περάσει ο κόσμος μπροστά από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ παραμένει σε μήκος πολλών χιλιομέτρων. Κάποια στιγμή, οι πολίτες που περιμένουν υπομονετικά για να αποχαιρετίσουν την επί 70 χρόνια μονάρχη, είδαν μπροστά τους τον βασιλιά Κάρολο και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ που θέλησαν να βρεθούν κοντά στον κόσμο και να τον ευχαριστήσουν που περιμένει έως και 24 ώρες στην ουρά για να συμμετάσχει στο λαϊκό προσκύνημα. 

Δεν είναι λίγοι όσοι εκφράζουν αμφιβολίες για το ποια θα είναι η σχέση του κόσμου με τη βασιλική οικογένεια μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Γι’ αυτό ίσως και ο βασιλιάς Κάρολος θέλησε, από την πρώτη στιγμή, να δείξει πως θα είναι κοντά στον κόσμο. Το έκανε και την πρώτη μέρα μετά το θάνατο της συζύγου του, όταν μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα βρέθηκε στο Μπάκιγχαμ και χαιρέτισε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί εκεί. Το έκανε και σήμερα, συνοδευόμενος από τον διάδοχο του θρόνου πιά, πρωτότοκο γιο του Γουίλιαμ.

Και ενώ ο βασιλιάς Κάρολος βρέθηκε για λίγη ώρα στην ουρά στη Γέφυρα του Λονδίνου, μίλησε με κόσμο, πήρε τα… δωράκια του και στη συνέχεια επέστρεψε στο Μπάκιγχαμ, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έμεινε περισσότερο στο σημείο και μίλησε με τον κόσμο που υπομονετικά περιμένει να φτάσει στο Γουέστμινστερ Χολ για να αποχαιρετίσει τη βασίλισσα του.

«Μην πηγαίνετε άλλο»!

Και ενώ κάποιοι πολίτες χρειάστηκε να περιμένουν ακόμη και 24 ώρες για να περάσουν μπροστά από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ και να αποτίσουν φόρο τιμής, η κυβέρνηση της Βρετανίας τους… παρακάλεσε να μην πηγαίνουν άλλο!

Η κυβέρνηση έκανε έκκληση στους πολίτες, καθώς, νωρίτερα, ο χρόνος αναμονής ξεπέρασε τις 24 ώρες.

Το υπουργείο Πολιτισμού έκανε γνωστό ότι θα “παγώσει” την είσοδο στην ουρά αν η ζήτηση αυξηθεί πολύ και στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) ανακοίνωσε: «Σας παρακαλούμε μην πηγαίνετε εκεί».

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη προσκυνήσει έχοντας περιμένει υπομονετικά επί ώρες μέσα στο κρύο για να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα.

Το κοινό μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ ως τις 06:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας.

Τη Δευτέρα το πρωί το φέρετρο της Ελισάβετ Β’ θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Γουέστμινστερ όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της στις 11:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας). Πρόκειται για την πρώτη κρατική κηδεία που πραγματοποιείται στη Βρετανία μετά από αυτή του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965.

Περίπου 2.000 καλεσμένοι, ανάμεσά τους εκατοντάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο, εστεμμένοι, αλλά και ανώνυμοι που έχουν τιμηθεί, θα παραστούν στην τελετή.

Θα είναι το πιο σημαντικό γεγονός που έχει αναλάβει να περιφρουρήσει η αστυνομία του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε. Ακόμη μεγαλύτερο και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Η Ελισάβετ Β’ θα ταφεί τη Δευτέρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον πύργο του Γουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο, δίπλα στον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο Στ’ και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις