Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ξεκίνησε από το Μπαλμόραλ η πομπή με τη σορό της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ξεκίνησε από το Μπαλμόραλ η πομπή με τη σορό της
ΦΩΤΟ REUTERS

Την επί 7 δεκαετίες βασίλισσα βγήκαν στους δρόμους να αποχαιρετήσουν οι Βρετανοί, καθώς λίγο μετά τις 12.00 ώρα Ελλάδας ξεκίνησε η πομπή για τη μεταφορά της σορού της Ελισάβετ από την κατοικία της στα Χάιλαντς της Σκωτίας.

Η σορός μεταφέρεται στο Εδιμβούργο, όπου οι πολίτες θα μπορέσουν αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα.

Από νωρίς πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται σε πολλά χωριά αλλά και πόλεις της Σκωτίας, όπως το Αμπερντίν και το Νταντί, από όπου θα περάσει το όχημα που μεταφέρει το δρύινο φέρετρο.

Την πομπή συνοδεύει η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της Ελισάβετ – ΦΩΤΟ REUTERS

Λουλούδια έξω από το Κάστρο Μπαλμόραλ για την βασίλισσα που έφυγε από τη ζωή – ΦΩΤΟ REUTERS

Μετά από ένα ταξίδι έξι ωρών και ενώ θα έχει διανυθεί μια απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων, η σορός της βασίλισσας θα φθάσει στο Εδιμβούργο, στο ανάκτορο του Χόλιρουντχάουζ, που αποτελεί την επίσημη κατοικία του μονάρχη στη Σκωτία. Αναμένεται να φτάσει στις 18.00 το απόγευμα…

Το φέρετρο είναι καλυμένο με τη σκωτσέζικη σημαία και με ένα μπουκέτο λουλούδια – ΦΩΤΟ REUTERS
Η στιγμή που η πομπή περνάει μέσα από το χωριό Ballater το οποίο η Ελισάβετ συνήθιζε να επισκέπτεται όταν έμενε στο Κάστρο Μπαλμόραλ – ΦΩΤΟ REUTERS

Αύριο, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί πομπή κατά μήκος της μεγάλης λεωφόρου Ρόιαλ Μάιλ έως τον καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου (Σεντ Τζάιλς) όπου η σορός της Ελισάβετ θα παραμείνει για 24 ώρες. Την Τρίτη το βράδυ, θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο.

Δείτε Live Εικόνα από την πομπή:

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις