Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Παρών στην κηδεία της ο Εμανουέλ Μακρόν – Τηλεφώνησε στον Κάρολο για συλλυπητήρια

Βασίλισσα Ελισάβετ: Παρών στην κηδεία της ο Εμανουέλ Μακρόν – Τηλεφώνησε στον Κάρολο για συλλυπητήρια

Ένας από τους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων που θα βρεθούν στο Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, την προσεχή Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, θα είναι και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ήταν από την πρώτη στιγμή γνωστό ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα ταξίδευε στο Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Το απόγευμα της Τετάρτης, όταν τηλεφώνησε στον βασιλιά Κάρολο για να τον συλλυπηθεί, η παρουσία του στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, επιβεβαιώθηκε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στον βασιλιά και τη στήριξή του. Του εξέφρασε τη θλίψη των Γαλλίδων και των Γάλλων για το νέο του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Η σκέψη τους είναι με τον βρετανικό λαό», ανέφερε ανακοίνωση από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον βασιλιά και του δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συνεχίσει το έργο που διεξήγαγαν από κοινού αυτά τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, ξεκινώντας από την προστασία του κλίματος και του πλανήτη», πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

«Τη Δευτέρα θα βρίσκομαι στο Λονδίνο για να παραστώ στην κηδεία» της βασίλισσας Ελισάβετ, είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσω του Twitter o ίδιος ο Μακρόν.

«Οι δεσμοί μεταξύ της Γαλλίας και της Βρετανίας είναι αδιάρρηκτοι. Θα εξακολουθήσουμε να τους αναπτύσσουμε, ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξε η Αυτής Μεγαλειότητα η βασίλισσα Ελισάβετ Β’», πρόσθεσε σε δεύτερη ανάρτηση ο Γάλλος πρόεδρος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις