Κόσμος

“Βαθαίνει” η κρίση στη Συρία – Ο Άσαντ απέπεμψε τον πρωθυπουργό της χώρας

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, απέπεμψε σήμερα τον πρωθυπουργό Ιμάντ Χαμίς, ο οποίος κατείχε το αξίωμα αυτό από το 2016, διορίζοντας στη θέση του τον Χουσέιν Αρνούς.

Ο Σύρος πρόεδρος, αναφέρει η ανακοίνωση της συριακής προεδρίας, εξέδωσε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο «απαλλάσσει των αρμοδιοτήτων του τον πρωθυπουργό Ιμάντ Μοχάμεντ Ντιμπ Χαμίς».

Ο Χουσέιν Αρνούς, μηχανικός στο επάγγελμα, ήταν μέχρι τώρα υπουργός Υδάτινων Πόρων.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν τους λόγους της αποπομπής του πρωθυπουργού σε μια χρονική περίοδο που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με βαθιά οικονομική κρίση, με το νόμισμα της να υφίσταται συνεχείς υποτιμήσεις το τελευταίο διάστημα, με συνέπεια να επιδεινώνεται η ζωή των πολιτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας 14χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθητή και καθηγητή του στην Ουκρανία - Πιθανή σύνδεση με τη Ρωσία «βλέπει» εισαγγελέας
Ο 14χρονος φέρεται να συνομιλούσε με εκπροσώπους των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ την ώρα της επίθεση φορούσε μπλούζα με την φράση «Hitler Kaput» που χρησιμοποιούσαν σοβιετικοί στον Β' ΠΠ
man hand holding knife on abstract background