Κόσμος

Βατικανό: Απέλπιδα προσπάθεια του πρώην ταμία για να απαλλαγεί από της κατηγορίες για παιδεραστία

Δικηγόροι του πρώην ταμία του Βατικανού καρδινάλιου Τζορτζ Πελ κατέθεσαν σήμερα προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο της Αυστραλίας σε μια ύστατη προσπάθεια να ανατρέψουν την καταδίκη του πελάτη τους για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο 13χρονων αγοριών της εκκλησιαστικής χορωδίας, έγινε γνωστό από το δικαστήριο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πελ εφεσιβάλλει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Πολιτείας Βικτόρια, το οποίο διατήρησε την πρωτόδικη καταδίκη του για πέντε κατηγορίες κακοποίησης των αγοριών στο διάστημα από το 1996 έως το 1997 στον καθεδρικό ναό της Μελβούρνης, όταν ήταν αρχιεπίσκοπος.

Με πλειοψηφία 2 έναντι 1, το ανώτατο δικαστήριο της Βικτόρια αποφάνθηκε τον Αύγουστο πως ο κατήγορος του Πελ δεν είπε ψέματα ούτε η κακοποίησή του ήταν προϊόν της φαντασίας του. Το δεύτερο θύμα του ιερωμένου απεβίωσε το 2014 από υπερβολική δόση, χωρίς να έχει μιλήσει για την επίθεση που δέχθηκε.

Οι δικηγόροι του Πελ άσκησαν έφεση στο ανώτατο δικαστήριο της Αυστραλίας για δύο λόγους που έχουν να κάνουν με το αν ήταν δυνατόν για τον Πελ να διέπραξε τα αδικήματα εν μέσω της δραστηριότητας που υπάρχει συνήθως μετά τη λειτουργία στο τμήμα του καθεδρικού ναού όπου λέγεται ότι συνέβησαν τα αδικήματα.

Δεν είναι σίγουρο πως το ανώτατο δικαστήριο της Αυστραλίας, που έχει την έδρα του στην Καμπέρα, θα δεχθεί να εξετάσει την υπόθεση Πελ. Έγκειται τώρα στους δύο ανώτατους δικαστές της χώρας να αποφασίσουν, σε μια διαδικασία που μπορεί να απαιτήσει μήνες.

Ο Πελ είναι ο υψηλότερα ιστάμενος ιερωμένος στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που καταδικάζεται για σεξουαλικά αδικήματα με θύματα παιδιά. Φυλακίσθηκε τον Μάρτιο για έξι χρόνια. Θα μπορεί να ζητήσει αναστολή της ποινής του τον Οκτώβριο 2022, όταν θα είναι 81 ετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Βρετανία: Άντρας εμμονικός με τον Χάνιμπαλ δολοφόνησε και διαμέλισε την γειτόνισσά του – «Θα την είχε φάει»
Ο 48χρονος Καρλ Χάτσινγκς, δήλωσε ένοχος για φόνο και έδωσε στην αστυνομία έναν χάρτη για να βρει τα λείψανά της Τζούλι Μπάκλεϊ, μέσα σε ρηχό τάφο στο Κέιμπριτζσαϊρ
Αστυνομία
Εφιάλτης το ταξίδι δύο γυναικών στο Πακιστάν: Έπεσαν θύματα απαγωγής, βασανιστηρίων και βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
Οι δύο γυναίκες επισκέφθηκαν το Πακιστάν, κατόπιν πρόσκλησης ενός άνδρα που είχαν γνωρίσει στη Σιγκαπούρη, με τον οποίο αποφάσισαν να ξεκινήσουν μαζί μια επιχείρηση κρυπτονομισμάτων
Πακιστάν
Microsoft: Μαζικές περικοπές προσωπικού – 4.800 απολύσεις και ακόμη 1.600 αποχωρήσεις έως το 2027
Οι 1.600 θέσεις που καταργούνται άμεσα προέρχονται από τη θυγατρική βιντεοπαιχνιδιών Xbox - Οι θέσεις που θα καταργηθούν δεν θα αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη, διαβεβαιώνει η εταιρεία
Microsoft