Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βατικανό: Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι άρρωστος και πρέπει να ακυρώσει όλο το πρόγραμμά του

Βατικανό: Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι άρρωστος και πρέπει να ακυρώσει όλο το πρόγραμμά του
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι άρρωστος, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (26.5.2023) το Βατικανό και γι’ αυτό «αναγκαστικά θα ακυρώσει όλο το πρόγραμμά του για τις επόμενες ημέρες», όπως ανακοίνωσε η Καθολική Εκκλησία.

«Λόγω πυρετού, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν συμμετείχε στη λειτουργία και δεν ήρθε σε επαφή με τους πιστούς», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για την υγεία του ποντίφικα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες λόγω βρογχίτιδας τον περασμένο Μάρτιο και ακολούθησε θεραπεία με αντιβιοτικά για να επιστρέψει στα καθήκοντά του και να μπορέσει να συμμετάσχει στις λειτουργίες για το Πάσχα των Καθολικών.

Όπως αναφέρει η DailyMail, το πρόγραμμα του Πάπα Φραγκίσκου δεν έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, όπως συνηθίζεται, κάτι που εγείρει ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του.

Μάλιστα, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν αρκετά κουρασμένος σε μια συνάντηση που είχε με φοιτητές χθες Πέμπτη στο Βατικανό. Πιθανότατα να ήταν τα συμπτώματα πυρετού, που ανακοίνωσε ο Ματέο Μπρούνι.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης με χρόνια βρογχίτιδα και άσθμα, ασθένειες που τον κράτησαν πίσω στις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα των Καθολικών. Όπως είναι φυσικό, τα νέα για την υγεία του ανησυχούν τους πιστούς…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις