Συμβαίνει τώρα:

Βρέθηκε ύποπτο χαρτοκιβώτιο στην Ομόνοια - Διακοπή της κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους

Κόσμος

Βαυαρία: “Μονοκούκι”… Μάρκους Σέντερ στην αρχηγία του CSU!

Με ποσοστό 91,3% επανεξελέγη στην ηγεσία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας, ο αρχηγός της και πρωθυπουργός του κρατιδίου, Μάρκους Σέντερ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η επανεκλογή Σέντερ, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, έγινε το βράδυ της Παρασκευής (18.10.2019) σε συνέδριο 1.000 μελών και 2.000 προσκεκλημένων του κόμματος. Την προηγούμενη φορά είχε εξασφαλίσει την ψήφο του 87,4% των συνέδρων.

Στις κρατιδιακές εκλογές του 2018 το κόμμα απώλεσε για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό Κοινοβούλιο και υποχρεώθηκε να συγκυβερνήσει με τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους.

Ο Σέντερ είχε εκ των προτέρων αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και τους Πράσινους, τους οποίους θεωρεί σημαντικότερο αντίπαλο του CSU.

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο, ο Βαυαρός πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στους Πράσινους, οι οποίοι είναι πλέον το δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις μετά την Χριστιανική Ένωση (CDU / CSU), λέγοντας ότι είναι “μονοθεματικό” κόμμα και ότι δεν μπορούν να είναι πιθανοί εταίροι, αλλά ο βασικός ανταγωνιστής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η πρόωρη γέννηση διακόπτει την ωρίμανση του εγκεφάλου, διαπιστώνει έρευνα με επικεφαλής Έλληνες επιστήμονες
Eπιχείρησαν να αναζητήσουν την εξήγηση για την αναπτυξιακή πορεία των πρόωρων παιδιών στο επίπεδο των κυττάρων και των γονιδίων τους, εκεί όπου οι συνήθεις απεικονιστικές εξετάσεις δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις
Αξονική εγκεφάλου
Ο Τραμπ και η Μελάνια τίμησαν το Χάλογουιν και μοίρασαν σοκολάτες σε παιδάκια μπροστά από τον στολισμένο Λευκό Οίκο
Η είσοδος του Λευκού Οίκου ήταν στολισμένη με κολοκύθες, κισσό και ένα γιγαντιαίο ψεύτικο φεγγάρι για την περίσταση, ενώ μια στρατιωτική μπάντα έπαιζε κλασικά κομμάτια του Χάλογουιν
τραμπ χαλογουιν
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την σύγκρουση των τρένων στην Ισπανία: «Άνθρωποι και καθίσματα εκσφενδονίζονταν στον αέρα»
Επιζώντες περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές τη στιγμή του δυστυχήματος - Κίνδυνος για την κυβέρνηση Σάντσεθ πριν τις εκλογές - Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη
Ισπανία
14