Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βάζει ο Σουλτάνος την στολή του μ’ όλα τα φτερά

Βάζει ο Σουλτάνος την στολή του μ’ όλα τα φτερά

Το τραγούδι του Θεόφραστου Σακελλαρίδη που γράφτηκε το 1941 και ερμήνευσε μοναδικά η Σοφία Βέμπο, θύμισε η εικόνα του Ταγίπ Ερντογάν με την στολή στα σύνορα της Τουρκία στην περιοχή Χατάι στα νοτιοανατολικά της χώρας. Η εικόνα έκανε τον γύρο του κόσμου και σχολιάστηκε πολύ από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έβαλε την στολή παραλλαγής και με αυτή την συμβολική αμφίεση επιτέθηκε στην Ελλάδα μιλώντας σε στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη μεθοριακή περιοχή Χατάι.  Τις δηλώσεις ο Ερντογάν τις έκανε on camera και θεωρούνται οι πιο σκληρές που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα. Θεωρήθηκε και ως μήνυμα προς τους Τούρκους εισαγγελείς που θα σκεφθούν δεύτερη φορά να αφήσουν ελεύθερους έτσι εύκολα τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν συνηθίζει να φοράει στολή. Όμως, η μετάλλαξή του σε δικτάτορα μας φέρνει στο νου ποιοι ηγέτες φόρεσαν στολή σε καιρό ειρήνης. Μάλλον, καλύτερα ποιοι δικτάτορες. Ο Ντουτέρτε για παράδειγμα στις Φιλιππίνες είναι ο πιο πρόσφατος. Όπως και ο Κιμ Γιονγκ Ουν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Στολή φορούσαν επίσης ο Μουαμάρ Καντάφι, ο Μπενίτο Μουσολίνι αλλά και ο Αδόλφος Χίτλερ.

Στο παιχνίδι της φτηνής προπαγάνδας μπήκαν και τραγουδιστάδες που τραγουδούσαν μαζί με τον Σουλτάνο τους.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο ίδιος ο Ερντογάν στον λογαριασμό του στο twitter

Και οι φωτογραφίες με την στολή από όλες τις γωνίες.

πηγη φωτο: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις