Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Βάζει ρότα για Μεσόγειο ο Ερντογάν: Γεωτρήσεις νότια του Καστελόριζου ανακοίνωσε ο υπ. Ενέργειας της Τουρκίας

Τουρκία - Μεσόγειος

“Κινητικότητα” στην Τουρκία με τον Ερντογάν να παρακολουθεί την “θριαμβευτική” αναχώρηση του Fatih -που πηγαίνει στη Μαύρη Θάλασσα- από την Κωνσταντινούπολη. Εκεί όπου σε λίγη ώρα ο Ερντογάν θα… πατήσει το κουμπί για ένα ακόμη σόου.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες αλλά και γεωτρήσεις στις περιοχές που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπογράφηκε με τη Λιβύη.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του “Ελεύθερου Τύπου” Μανώλης Κωστίδης, στην τελετή αναχώρησης του γεωτρύπανου Fatih με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, το παρών έδωσε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν.

γεωτρήσεις

Ο Ντονμέζ δήλωσε πως «με τη συμφωνία που υπογράψαμε με τη Λιβύη, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου ήδη κατέθεσε αίτημα στην Γενική Γραμματεία Ερευνών Πετρελαίου. για να κάνουμε έρευνες πετρελαίου στις δικές μας περιοχές οικοπέδων. Μετά απο την αναγγελία και την ανάρτηση, σε 3-4 μήνες θα καταφέρουμε να ξεκινήσουμε τις πρώτες μας δραστηριότητες. Πρώτα σεισμικές έρευνες και με την ανάλυση των δεδομένων θα ξεκινήσουμε τις γεωτρήσεις μας» .

Click4more: Ο Ερντογάν… μαγειρεύει τους κανονισμούς για τις εκλογές στην Τουρκία!

Δείτε την “θριαμβευτική” αναχώρηση του Fatih, παρουσία του Ερντογάν:

 

Πηγή: eleftherostypos

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις