Κόσμος

Βέλγιο: Ανοίγουν τα κομμωτήρια και οι ζωολογικοί κήποι

Το άνοιγμα των κομμωτηρίων, αλλά και των ζωολογικών κήπων στις 13 Φεβρουαρίου αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή στο Βέλγιο η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Ωστόσο, κλειστά θα παραμείνουν τα κέντρα αισθητικής και όποια άλλη δραστηριότητα απαιτεί επαφή. Το πιο πιθανό είναι να ανοίξουν την 1η Μαρτίου, ενώ στις 26 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει και πάλι η Επιτροπή με βασικό θέμα τις επόμενες κινήσεις σχετικά με την εστίαση στο Βέλγιο.

«Η κατάσταση του κορoνοϊού στη χώρα μας είναι αρκετά σταθερή από τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου και προσέθεσε ότι «με την πρώτη ματιά, αυτό μπορεί να ακούγεται σαν όχι και τόσο μεγάλο επίτευγμα, αλλά κατά τη γνώμη μου, είναι.»

Ο Αλεξάντερ Ντε Κρο συμπλήρωσε ότι «παραμείναμε σταθεροί σε μια εποχή που έχουν εμφανιστεί νέες μεταλλάξεις, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε μεγάλες εκρήξεις σε άλλες χώρες».

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό, γιατί δείχνει ότι λειτουργούν οι κανόνες που έχουμε. Κυρίως επειδή όλοι ακολουθούμε τους κανόνες μαζί» ανέφερε.

Ο Βέλγος Πρωθυπουργός τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Βρετανία: Γόνος πλούσιας οικογένειας δολοφόνησε την σύντροφό του με κουζινομάχαιρο – Την κατηγόρησε ότι του επιτέθηκε πρώτη
Ο 26χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η 31χρονη σύντροφός του του επιτέθηκε πρώτη με κουζινομάχαιρο ενώ φαινόταν «τρελή», «παράφρων» και «δαιμονισμένη»
Ο πλούσιος 26χρονος που κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της συντρόφου του
Παραδοχή Ζελένσκι: «Δεν έχουμε την υποστήριξη των συμμάχων μας για να διεκδικήσουμε πίσω την Κριμαία και τα άλλα κατεχόμενα εδάφη μας»
«Είμαι έτοιμος για εκλογές, ζητώ από ΗΠΑ και Ευρώπη, να διασφαλίσουν την ασφάλεια της ψηφοφορίας- Εάν γίνει αυτό, η Ουκρανία μπορεί να διεξαγάγει εκλογές εντός 60 ημερών» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 32