Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βέλγιο: Καταιγισμός πυροβολισμών στο Σαρλερουά μεταξύ Αστυνομίας και εμπόρου ναρκωτικών – Νεκρός ένας αστυνομικός

Βέλγιο: Καταιγισμός πυροβολισμών στο Σαρλερουά μεταξύ Αστυνομίας και εμπόρου ναρκωτικών – Νεκρός ένας αστυνομικός

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ εμπόρου ναρκωτικών και αστυνομικών σημειώθηκε στο Σαρλερουά, στο Βέλγιο, με έναν αστυνομικό να πέφτει νεκρός.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας του Σαρλερουά Βενσάν Φιας, τα γεγονότα εξελίχθηκαν γύρω στις 6.30 το πρωί, όταν μια ομάδα των ειδικών δυνάμεων της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου πήγε να ερευνήσει το σπίτι ενός υπόπτου για ναρκωτικά. Ο τελευταίος «υποδέχτηκε» τους αστυνομικούς με το όπλο στο χέρι και «κυριολεκτικά άδειασε τον γεμιστήρα», κρυμμένος πίσω από μια πόρτα.

Ο ένας από τους αστυνομικούς σκοτώθηκε επί τόπου. Στο σημείο στάλθηκαν ενισχύσεις για να μπορέσουν να μπουν στο σπίτι. Ο ύποπτος βρέθηκε τραυματισμένος μέσα στο σπίτι και υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί ενεργούσαν στο πλαίσιο μιας έρευνας για «σύσταση συμμορίας, διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο οχημάτων και όπλων».

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο και οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του 36χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε.

«Αυτή είναι μια μαύρη ημέρα για τη βελγική αστυνομία» σχολίασε ο Ερίκ Σνεκ, ο ασκών χρέη διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις