Κόσμος

Βέλγιο: Το… λέει η καρδούλα του – Μαραθωνοδρόμος 103 ετών στη μάχη κατά του κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας Βέλγος 103 ετών αποφάσισε να περάσει από την ιατρική στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για έρευνες που εστιάζουν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο λόγος για τον Αλφονς Λεμποένς, από το Λέουβεν του Βελγίου, αποφάσισε μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει ολοκληρώσει έναν μαραθώνιο. Να κάνει 42 χιλιόμετρα περπατώντας καθημερινά ενάμιση με δύο χιλιόμετρα στον κήπο του σπιτιού του.

«Δεν χρειάζεται να ξεκουραστώ μετά. Περισσότερα είναι τα προβλήματα που έχω με τα μάτια μου» δήλωσε ο Λεμποένς στο Reuters.

Δίπλα του σ’ αυτή την προσπάθεια έχει τον γυμναστή εγγονό του που φροντίζει για το καθημερινό του πρόγραμμα.

Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρώσει θα διατεθεί στο πανεπιστήμιο του Λέουβεν. Μέχρι στιγμής οι δωρεές που έχει λάβει ξεπερνούν τα 6.000 ευρώ.

Ο πρώην γιατρός εμπνεύστηκε από τον 100 ετών Βρετανό, Τομ Μουρ, ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από 30 εκατομμύρια λίρες περπατώντας στην αυλή του σε μια προσπάθεια να βοηθήσει με το δικό του τρόπο στη μάχη κατά της COVID.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι έπειτα από άγρια επίθεση – 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
8
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek