Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Βέλγιο: «Τρέχει» το coronapass για την πρόσβαση σε ευρείας κλίμακας εκδηλώσεις

μάσκα στη Μόσχα

Η βελγική κυβέρνηση δρομολογεί τη χρήση του «coronapass», για την πρόσβαση πολιτών σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλόφωνης εφημερίδας Le Soir , το βελγικό «coronapass» αναμένεται να έχει αντίστοιχη χρήση με αυτή του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού της ΕΕ που θα αφορά ταξίδια και μετακινήσεις. Ήδη από τα μέσα Αυγούστου, το Βέλγιο θα μπορούσε να ζητά μία απόδειξη είτε εμβολιασμού για τον κορονοϊό, είτε αρνητικού τεστ, για πρόσβαση σε ευρείας κλίμακας εκδηλώσεις. Η χώρα προτίθεται να χρησιμοποιήσει αυτό το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό για περιορισμένη χρήση εντός της επικράτειας.

Χθες το Γραφείο του Πρωθυπουργού, Αλεξάντερ Ντε Κρου, επιβεβαίωσε στη Le Soir ότι το «coronapass» θα μπορούσε να ζητείται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις εντός των συνόρων. “Σταδιακά θα επιτρέψουμε εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με συμμετοχή ολοένα και περισσότερων ατόμων. Εάν όμως ένας διοργανωτής θέλει να υπερβεί τα εκάστοτε υφιστάμενα όρια, θα μπορούσε να το πράξει με τον έλεγχο του «coronapass» στην είσοδο των εκδηλώσεων. Μία Υπουργική Απόφαση που προβλέπει μία τέτοια περίπτωση θα είναι επαρκής, από νομικής άποψης. Αντικείμενο της ρύθμισης θα είναι οι μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις”.

Προκειμένου πάντως να αποφευχθεί κάθε είδους διακριτική μεταχείριση, τονίζεται ότι το coronapass θα εφαρμοστεί όταν θα δοθεί σε όλους τους πολίτες η ευκαιρία να εμβολιαστούν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις