Κόσμος

Βέλγιο: Χωρίς τεστ και καραντίνα η επιστροφή των εμβολιασμένων από πράσινες και πορτοκαλί περιοχές

H Επιτροπή Διαβούλευσης του Βελγίου ανακοίνωσε αποφάσεις για τα ταξίδια στο εξωτερικό και περαιτέρω άρσεις των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση.

Η απόφαση για τα ταξίδια προβλέπει ότι από την 1η Ιουλίου η επιστροφή από χώρες της ΕΕ που επιδημιολογικά βρίσκονται στην πράσινη, ή πορτοκαλί ζώνη, δεν θα απαιτεί τεστ και καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους. Τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί εξαιρούνται από καραντίνα, αλλά θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ PCR.

Από το τεστ εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 12 ετών που είναι κάτοικοι Βελγίου και όλα τα παιδιά κάτω των 6 ετών.

Η επιστροφή από χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη, απαιτεί τεστ χωρίς καραντίνα αν είναι αρνητικό, τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για όσους έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από Covid-19. Σε αυτήν την περίπτωση το τεστ PCR θα πρέπει να γίνεται το νωρίτερο 72 ώρες πριν το ταξίδι.

Η επιστροφή από ζώνη υψηλού κινδύνου, όπου εντοπίζονται ανησυχητικές μεταλλάξεις του ιού, απαιτεί για εμβολιασμένους και μη δεκαήμερη υποχρεωτική καραντίνα και τεστ PCR την πρώτη και την έβδομη ημέρα.

Οι κάτοικοι του Βελγίου που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, έχουν το δικαίωμα για δύο δωρεάν τεστ PCR το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, από τις 9 Ιουνίου, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα κλείνουν στις 23.30, είτε σε εξωτερικούς, είτε σε εσωτερικούς χώρους.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Το σχέδιο Τραμπ για τη Γροιλανδία – Ζητά λευκή επιταγή για στρατιωτική παρουσία με αντάλλαγμα να μην επιβάλλει δασμούς
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αλλάξουν την αμυντική συμφωνία με τη Δανία η οποία προβλέπει πως για κάθε αλλαγή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ή εγκαταστάσεις, θα πρέπει να ενημερώνεται τόσο η Δανία όσο και η Γροιλανδία
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δικαιολόγησε τη νέα μελανιά στο χέρι του: «Το χτύπησα στο τραπέζι, είναι παρενέργεια της ασπιρίνης»
«Όταν παίρνεις τη μεγάλη ασπιρίνη, σου λένε ότι θα έχεις μώλωπες. Ο γιατρός μου είπε: "Δεν χρειάζεται να την παίρνετε, κύριε, είστε πολύ υγιής". Αλλά εγώ απάντησα: "Δεν παίρνω κανένα ρίσκο"»
H μελανιά στο χέρι του Τραμπ
Οι Βρυξέλλες γύρισαν την «πλάτη» στο «συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ: Αμφιβολίες και επιφυλακτικότητα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη, μετά την υπαναχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ για δασμούς και Γροιλανδία - Κανένας εφησυχασμός για τα σχέδια και τις βλέψεις του
Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν