Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βέλγος πρωθυπουργός: “Μαύρη μέρα – Έγινε αυτό που φοβόμασταν”

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Έκκληση για ψυχραιμία και αλληλεγγύη έκανε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ σε διάγγελμά του προς τον βελγικό λαό μετά τη συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες. Χαρακτήρισε τους τρομοκράτες δειλούς και μίλησε για “μαύρη μέρα” για το Βέλγιο.

Ο Σαρλ Μισέλ απέφυγε να αναφερθεί εκτενώς στα όσα έγιναν το πρωί της Τρίτης (Μεγάλης Τρίτης για τους Καθολικούς), είπε μόνο ότι έγιναν δυο τρομοκρατικές επιθέσεις, από τις οποίες υπάρχουν, είπε, πολύ νεκροί και τραυματίες, αλλά δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό. Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον 28 νεκρούς, 13 στο αεροδρόμιο και 15 στο Μετρό και 55 τραυματίες.

“Την ώρα της τραγωδίας πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και αλληλέγγυοι” είπε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, σημειώνοντας πως στην παρούσα φάση οι βελγικές αρχές προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση.

Δεν επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας αλλά επεσήμανε ότι «έγινε αυτό που φοβόμασταν» και γι’ αυτό λαμβάνονται νέα μέτρα ασφαλείας. «Φοβόμασταν επίθεση και έγινε», είπε Σαρλ Μισέλ κάνοντας λόγο για «τυφλές, βίαιες και δειλές » επιθέσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε