Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Βελτιώνεται η κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον που παραμένει στην εντατική

Τζόνσον

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που έχει χτυπηθεί από κορονοϊό.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει μεταφερθεί από την Δευτέρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας και όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί η κυβέρνηση, η κατάστασή του “βελτιώνεται”.

Μάλιστα όπως είπε ο υπουργός Ρίσι Σούνακ ο ηγέτης των Συντηρητικών παραμένει στην εντατική, όμως η κατάστασή του “βελτιώνεται”, μπορεί να “κάθεται στο κρεβάτι του” και να “μιλάει” με γιατρούς και νοσηλευτές.

Την ώρα που στην Βρετανία ανυπομονούν – κι όμως – να λήξουν οι απαγορεύσεις η χώρα παραμένει χωρίς πρωθυπουργό αφού ο Μπόρις Τζόνσον είναι στην εντατική και οι νεκροί από κορονοϊό σε μια ημέρα έφτασαν του 938!

Συνολικά οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Βρετανία φτάνουν τους 7.097.Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς χθες ο συνολικός αριθμός ήταν 6.159.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι το καθολικό lockdown στην περιοχή αυτή της Βρετανίας θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Μαρκ Ντρέικφορντ, δήλωσε στην εικονική συνεδρίαση της τοπικής βουλής ότι δεν πρέπει να χαθούν οι μέχρι στιγμής κόποι, τη στιγμή που μόλις άρχισαν να αποδίδουν οι προσπάθειες.

Η Ουαλία αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς, και καθώς πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα, υπάρχουν ανησυχίες για αφίξεις ή μετακινήσεις πολιτών, τις επόμενες μέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις