Κόσμος

Βενετία: Ακτιβιστές έριξαν νερό με λάσπη στη βασιλική του Αγίου Μάρκου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έξι μέλη της οργάνωσης «Τελευταία Γενιά» έριξαν νερό με λάσπη, χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες, στην πρόσοψη της βασιλικής εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, στην Βενετία.

«Η Βενετία είναι καταδικασμένη, θα καλυφθεί από την λάσπη, πρέπει να δράσουμε τώρα», είπαν στα αγγλικά, στους τουρίστες που βρίσκονταν στην πλατεία, τα μέλη της οργάνωσης.

Ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, καταδίκασε την όλη κινητοποίηση και ξεκίνησε αμέσως η επιχείρηση καθαρισμού της γνωστής εκκλησίας.

Πολλοί ντόπιοι και ξένοι δήλωσαν, επίσης, την αντίθεσή τους και τα έξι μέλη της «Τελευταίας Γενιάς» προσήχθησαν άμεσα στο αστυνομικό τμήμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στο Μάντσεστερ: Άγριο επεισόδιο με μαχαίρια και ματσέτες μεταξύ νεαρών – Σκληρές εικόνες
Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια «συμπλοκή με μαχαίρια» σε δρόμο στο νότιο Μάντσεστερ - «Καλώς ήρθατε στη Βρετανία», σχολιάζει σοκαρισμένος ένας αυτόπτης μάρτυρας
Βρετανία
Νέα απειλή Τραμπ σε Ιράν: «Θα σας χτυπήσουμε σκληρά σήμερα ή αύριο» – «Τα Μνημόνια δεν σημαίνουν και πολλά όταν έχεις να κάνεις με αχρείους»
«Κόκκινο» χτυπάει το θερμόμετρο της έντασης στη Μέση Ανατολή, με τον Ντόναλντ Τραμπ να στέλνει νέα αυστηρή προειδοποίηση στο Ιράν,...
Ντόναλντ Τραμπ
«Ο ναυτικός αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου» λέει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά όλη την ακτογραμμή του Ιράν και περιλαμβάνει τα ιρανικά λιμάνια και τους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου, χωρίς να παρεμποδίζεται η «ουδέτερη διέλευση»
Στενά του Ορμούζ
Αντίθετος ο ΟΗΕ στην επιβολή τελών στα Στενά του Ορμούζ: Η ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί ναυτικού αποκλεισμού – «Αναμένουμε διευκρινίσεις»
«Δεν υπάρχει καμία νομική βάση μέσω της οποίας να εισαγάγονται υποχρεωτικά τέλη απλά για να διέλθει κανείς από έναν πορθμό» λέει ο ναυτιλιακός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών
Στενά του Ορμούζ