Κόσμος

Βενετία: Ακτιβιστές έριξαν νερό με λάσπη στη βασιλική του Αγίου Μάρκου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έξι μέλη της οργάνωσης «Τελευταία Γενιά» έριξαν νερό με λάσπη, χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες, στην πρόσοψη της βασιλικής εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, στην Βενετία.

«Η Βενετία είναι καταδικασμένη, θα καλυφθεί από την λάσπη, πρέπει να δράσουμε τώρα», είπαν στα αγγλικά, στους τουρίστες που βρίσκονταν στην πλατεία, τα μέλη της οργάνωσης.

Ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, καταδίκασε την όλη κινητοποίηση και ξεκίνησε αμέσως η επιχείρηση καθαρισμού της γνωστής εκκλησίας.

Πολλοί ντόπιοι και ξένοι δήλωσαν, επίσης, την αντίθεσή τους και τα έξι μέλη της «Τελευταίας Γενιάς» προσήχθησαν άμεσα στο αστυνομικό τμήμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κέιτ Μίντλετον: Νέες εικόνες με την οικογένειά της μετά την απαιτητική πρόκληση των Three Peaks – Η αγκαλιά του Γουίλιαμ και των παιδιών της
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανήβηκε τις τρεις υψηλότερες κορυφές της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας μέσα σε 24 ώρες με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει ασθενείς με καρκίνο
Κέιτ Μίντλετον: Νέες εικόνες με την οικογένειά της μετά την απαιτητική πρόκληση των Three Peaks – Η αγκαλιά του Γουίλιαμ και των παιδιών της