Κόσμος

Βενετία: Ακτιβιστές έριξαν νερό με λάσπη στη βασιλική του Αγίου Μάρκου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έξι μέλη της οργάνωσης «Τελευταία Γενιά» έριξαν νερό με λάσπη, χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες, στην πρόσοψη της βασιλικής εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, στην Βενετία.

«Η Βενετία είναι καταδικασμένη, θα καλυφθεί από την λάσπη, πρέπει να δράσουμε τώρα», είπαν στα αγγλικά, στους τουρίστες που βρίσκονταν στην πλατεία, τα μέλη της οργάνωσης.

Ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, καταδίκασε την όλη κινητοποίηση και ξεκίνησε αμέσως η επιχείρηση καθαρισμού της γνωστής εκκλησίας.

Πολλοί ντόπιοι και ξένοι δήλωσαν, επίσης, την αντίθεσή τους και τα έξι μέλη της «Τελευταίας Γενιάς» προσήχθησαν άμεσα στο αστυνομικό τμήμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σαρωτική νίκη του AfD, καταποντίζεται το CDU» - «Θρίλερ για την αυτοδυναμία στη Σαξονία-Άνχαλτ» οι αντιδράσεις των γερμανικών ΜΜΕ
«Το AfD αναδεικνύεται ξεκάθαρα πρώτη δύναμη με περίπου 44% έως 44,5%, αλλά φαίνεται να χάνει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο του Μαγδεμβούργου»
Ο επικεφαλής υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), Ούλριχ Ζίγκμουντ, μαζί με τους συμπροέδρους του κόμματος Άλις Βάιντελ και Τίνο Κρουπάλα, πανηγυρίζουν μετά το κλείσιμο της κάλπης των περιφερειακών εκλογών στη Σαξονία-Άνχαλτ, στο Μαγδεβούργο της Γερμανίας, στις 6 Σεπτεμβρίου 2026