Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Βενετία: Πάνω από 20 νεκροί λόγω πτώσης λεωφορείου από οδογέφυρα

Βενετία: Πάνω από 20 νεκροί λόγω πτώσης λεωφορείου από οδογέφυρα
photo ape

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι,  ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους απόψε στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Βενετία, εξαιτίας πτώσης λεωφορείου από οδογέφυρα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση RAI.

Στην περιοχή έξω από τη Βενετία έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία ο τραγικός απολογισμός είναι 21 νεκροί και 12 τραυματίες, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica υπάρχουν και 5 αγνοούμενοι.

photo APE
photo Reuters

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, οι τραυματίες από την πτώση λεωφορείου στην πόλη Μέστρε του Βένετο είναι δέκα και έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι “ήταν ένα λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ”.

 

Συγκεκριμένα το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την οδογέφυρα.

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, δήλωσε πριν από λίγο ότι «στο λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα του Μέστρε, βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια». Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να πρόκειται για ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από την Βενετία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις