Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βενεζουέλα: 35 νεκροί από τις πολιτικές αναταραχές στη χώρα

Βενεζουέλα: 35 νεκροί από τις πολιτικές αναταραχές στη χώρα
photo Reuters

Οι πολιτικές αναταραχές στη Βενεζουέλα έχουν επιφέρει τον θάνατο τουλάχιστον 35 ανθρώπων και τη σύλληψη άλλων 850 στις διαδηλώσεις κατά του Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα με στοιχεία μη κυβερνητικών οργανώσεων στη Βενεζουέλα “τα στοιχεία έχουν επαληθευτεί, με το όνομα, το επίθετο, την περιοχή και τους φερόμενους δράστες, σχετικά με τα 35 πρόσωπα που δολοφονήθηκαν στο πλαίσιο των διαδηλώσεων».

Αυτό δήλωσε ο Ραφαέλ Ουζκατεγούι, ο διευθυντής της ΜΚΟ Provea, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Καράκας και κατήγγειλε επίσης οκτώ «παράνομες εκτελέσεις» μετά τις διαδηλώσεις, σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε λαϊκές συνοικίες στη Βενεζουέλα.

Όσον αφορά τον διευθυντή της ΜΚΟ, Foro Penal, Αλφρέδο Ρομέρο έκανε λόγο, ενώπιον των δημοσιογράφων, για 850 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 77 είναι ανηλίκων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές στη Βενεζουέλα πραγματοποίησαν εφόδους σε «σπίτια φτωχών οικογενειών, χωρίς να έχουν κανένα ένταλμα» και προχώρησαν σε συλλήψεις. Μάλιστα η Foro Penal υπολογίζει πως οι πολιτικοί κρατούμενοι  έχουν φτάσει τους 976.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις