Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο προτείνει να κάνουν το ρωσικό εμβόλιο όλοι οι υποψήφιοι των βουλευτικών εκλογών

Μαδούρο

Ο Νίκολας Μαδούρο ανακοίνωσε ότι μια πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό αναμένεται να σταλεί εντός του μηνός στη Βενεζουέλα.

Ο πρόεδρος της χώρας μάλιστα προτείνει να εμβολιαστούν όλοι οι υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν με ασφάλεια στην προεκλογική εκστρατεία.

«Τον Σεπτέμβριο θα φτάσουν από τη Ρωσία τα πρώτα εμβόλια για τις κλινικές δοκιμές», ανέφερε ο Μαδούρο σε ομιλία του, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Τον Οκτώβριο αναμένεται και μια δεύτερη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, το οποίο αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από τον επιστημονικό κόσμο κυρίως επειδή δεν είχαν ολοκληρωθεί οι δοκιμές όταν ανακοινώθηκε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, τον Αύγουστο.

«Θα προτείνω στην αντιπρόεδρο (σ.σ. την Ντέλσι Ροντρίγκες) να μιλήσει στο Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο για να μελετήσει την πιθανότητα να χορηγηθεί το ρωσικό εμβόλιο στους 14.400 υποψήφιους των εκλογών της 6ης Δεκεμβρίου», συνέχισε ο Μαδούρο.

Στις εκλογές αυτές θα ανανεωθεί το κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από το 2015 από την αντιπολίτευση. Ο πρόεδρός του, ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από περίπου 60 χώρες ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν αυτή τη διαδικασία. Την ίδια στάση τηρούν και περίπου 30 αντιπολιτευόμενα κόμματα.

Επισήμως, στη Βενεζουέλα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί περίπου 55.000 κρούσματα και 444 θάνατοι. Όμως η αντιπολίτευση και ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις εκτιμούν ότι οι αριθμοί αυτοί είναι εκτός πραγματικότητας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις