Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βενεζουέλα: Ο Πούτιν ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις του Μαδούρο!

Βενεζουέλα: Ο Πούτιν ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις του Μαδούρο!
Reuters

Η Μόσχα δήλωσε την Παρασκευή (5.7.2019) αποφασισμένη να συμβάλει στο να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Τη θέση αυτή εξέφρασε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, εκτιμώντας ότι “οι όποιες προσπάθειες να επιβάλουν από το εξωτερικό στη Βενεζουέλα τον ένα ή τον άλλο πολιτικό αντί του Μαδούρο και πολύ περισσότερο ένα κοινωνικό μοντέλο, τελικά θα αποτύχουν”.

Παράλληλα, η Ρωσία προέτρεψε την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας να συνεχίσουν τον συστηματικό διάλογο μεταξύ τους ώστε να αποφευχθούν οι οποίες απόπειρες χειραγώγησης της κατάστασης από το εξωτερικό.

Ο Σεργκέι Ριαμπκόφ διαμήνυσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να συνδράμει σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας.

Μόσχα στηρίζει Μαδούρο

“Θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας σε πολλούς τομείς για να αναπτύξουμε τις συμμαχικές σχέσεις με την “αδελφή” Βενεζουέλα. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε προγράμματα σε διάφορους τομείς και στο πλαίσιο των ήδη υφιστάμενων συμφωνιών θα προβούμε σε πρωτοβουλίες που επιτρέπουν να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις αυτής της χώρας”, δήλωσε ο Ριαμπκόφ.

Παράλληλα τόνισε ότι επανειλημμένα έχουν διαψευστεί τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία στην Βενεζουέλα βρίσκονται Ρώσοι στρατιωτικοί. Ωστόσο, υπογράμμισε, ότι αυτό αφορά την συνεργασία σε ζητήματα τεχνολογίας, την οποία παρείχαμε στη Βενεζουέλα.

Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Βενεζουέλα αλλά η υποστήριξη, όπως είπε, του λαού προς την σημερινή κυβέρνηση είναι μεγάλη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις