Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βενεζουέλα: Πρωτομαγιάτικο… ξύλο! Νέες συγκρούσεις στο Καράκας! video

Βενεζουέλα
Φωτογραφία: Reuters

Νέος γύρος επεισοδίων στην Βενεζουέλα, όπου υποστηρικτές του Μαδούρο και του Γκουαϊδό διαδηλώνουν στο Καράκας. Χημικά, ξύλο και φωτιές για ακόμη μία φορά.

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στο Καράκας, στην Βενεζουέλα, ανάμεσα σε υποστηρικτές του Χουάν Γκουαϊδό και δυνάμεις της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς, ενός παραστρατιωτικού σώματος που είναι επιφορτισμένο με την τήρηση της τάξης, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου του AFP.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το Καράκας

Ξύλο ξανά στην Βενεζουέλα

Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να αποκλείσουν αυτοκινητόδρομο που περνά μπροστά από την αεροπορική βάση La Carlota, από όπου ο Χουάν Γκουαϊδό διαβεβαίωσε χθες ότι έχει την υποστήριξη ομάδας στρατιωτών.

Οι διαδηλωτές, ορισμένοι με το πρόσωπο καλυμμένο, πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, που απαντούσαν με δακρυγόνα.

Οι εικόνες από τα επεισόδια είναι ενδεικτικές

Βενεζουέλα Βενεζουέλα

Σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων, χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, έπειτα από πρόσκληση του Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αναγνωρισθεί προσωρινός πρόεδρος από πενήντα περίπου χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ.

Δείτε εικόνες από τις διαδηλώσεις υπέρ του Γκουαϊδό

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κάλεσε, με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς, στην «μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία της Βενεζουέλας» για την αποπομπή του Μαδούρο από την εξουσία.

Συγκρούσεις ξέσπασαν και σε άλλες συνοικίες του Καράκας. Στην Λα Φλόριντα, διαδηλωτές κατήγγειλαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την καταστολή των δυνάμεων της αστυνομίας και της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς.

Παράλληλα, μεγάλες διαδηλώσεις γίνονται και από υποστηρικτές του Νικολάς Μαδούρο.

Δείτε τις εικόνες

Βενεζουέλα

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις