Κόσμος

Βενεζουέλα: Συνέλαβαν το “δεξί χέρι” του Χουάν Γκουαϊδό!

Τη σύλληψη του στενότερού του συνεργάτη από τις δυνάμεις του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, κατήγγειλε ο αυτοανακηρυχθείς προσωρινός πρόεδρος, Χουάν Γκουαϊδό.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό, κατήγγειλε σήμερα, Πέμπτη, τη σύλληψη, στη διάρκεια της νύχτας, από τις υπηρεσίες πληροφοριών, του επικεφαλής του γραφείου του, λέγοντας πως η τύχη του αγνοείται.

“Συνέλαβαν τον Ρομπέρτο Μαρέρο, τον επικεφαλής του γραφείου μου, με την κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του δύο τουφέκια και μια χειροβομβίδα που τοποθετήθηκαν από πρόθεση στο σπίτι του.

Η σύλληψη έγινε περίπου στις 02:00 το πρωί (08:00 ώρα Ελλάδας)”, έγραψε στο Twitter ο Γκουαϊδό, που έχει αναγνωριστεί από 50 χώρες στο μπρα – ντε – φερ με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο καταδίκασε τη σύλληψη αυτή με ανάρτησή του στο Twitter:

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τις εφόδους των υπηρεσιών ασφαλείας του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και την κράτηση του Ρομπέρτο Μαρέρο, επικεφαλής του γραφείου του μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό”.

“Καλούμε για την άμεση απελευθέρωσή του. Απαιτούμε να λογοδοτήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται”, συνέχισε.

VENEZUELA

Βενεζουέλα: Μονομαχία Μαδούρο – Γκουαϊδό

Ο Μαρέρο συνελήφθη στη διάρκεια επιχείρησης της υπηρεσίας πληροφοριών SEBIN στην κατοικία του.

Επιχείρηση της SEBIN πραγματοποιήθηκε και στην κατοικία του βουλευτή της αντιπολίτευσης Σέρχιο Βεργκάρα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, στη συνοικία Λας Μερθέδες στο Καράκας.

Κατά τη σύλληψή του ο Μαρέρο “φώναξε πως (τα μέλη της SEBIN) είχαν τοποθετήσει στο σπίτι του δύο τουφέκια και μια χειροβομβίδα. Τον πήραν μαζί τους και του είπα να κρατήσει γερά”, δήλωσε ο Βεργκάρα στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, περίπου 15 πράκτορες τον έριξαν στο έδαφος και “επισκέφθηκαν” το σπίτι του, στη συνέχεια τον ρώτησαν για το σπίτι του Ρομπέρτο Μαρέρο. Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που διήρκεσε δύο ώρες όπως είπε, ήταν παρόντες δύο εισαγγελείς, πρόσθεσε.

VENEZUELA

“Άρχισαν να χτυπάνε το σπίτι του Ρομπέρτο Μαρέρο, που βρίσκεται μερικά μέτρα από το δικό μου, μέχρι να καταφέρουν να μπουν”, είπε. Ένας οδηγός που εργάζεται για το Κοινοβούλιο συνελήφθη επίσης.

“Από τότε, η δικτατορία κρατά τους δύο πολίτες”, κατέληξε ο Βεργκάρα.

Ο Χουάν Γκουαϊδό, πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης όπου κυριαρχεί η αντιπολίτευση, αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος στις 23 Ιανουαρίου, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της επανεκλογής του Μαδούρο, η οποία στιγματίστηκε από νοθεία, όπως λέει.

Η ΜΚΟ για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων “Hommo Foro Penal” καταμέτρησε αυτή την εβδομάδα 866 ανθρώπους, οι οποίοι συνελήφθησαν για πολιτικούς λόγους στη Βενεζουέλα και χωρίς δικαστική απόφαση η πλειονότητα από αυτούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο η στιγμή που σκοτώνεται ο «αρχιτέκτονας των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου» στο Ισραήλ - Παραβίαση της εκεχειρίας καταγγέλλει η Χαμάς
Στο βίντεο, φαίνονται τρία οχήματα να κινούνται το ένα πίσω από το άλλο σε δρόμο της Γάζας και ξαφνικά το τελευταίο, ένα αυτοκίνητο, ανατινάσσεται από αεροπορικό χτύπημα του IDF
Παλαιστίνιοι περνούν με το αυτοκίνητό τους δίπλα από ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο μετά από ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Γάζας
Συναγερμός στις φυλακές Κύπρου: Κρατούμενος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του – «Ανώτεροι» κατάδικοι φέρεται να τον χρησιμοποιούσαν ως «υπηρέτη»
Πηγές από το περιβάλλον των φυλακών, λένε ότι ο 23χρονος φέρεται να ήταν «σκλάβος» ισχυρότερων κρατουμένων, καθαρίζοντας κελιά και πλένοντας ρούχα υπό καθεστώς φόβου, πράγμα που ο νεαρός δεν άντεξε
Φυλακή
Bloomberg: Ο «δούρειος ίππος» υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία – Φόβοι ευρωπαίων για το σχέδιο Τραμπ στο Ντονμπάς
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι το σχέδιο Τραμπ τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, μέσω δημιουργίας του Ντονμπάς ως αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, θα «ανοίξει» τον δρόμο στη Ρωσία για νέες επιθέσεις
Μια λήψη από drone δείχνει μια κατοικημένη περιοχή που έχει υποστεί ζημιές από τις συνεχείς ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις, εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, στην πόλη Κωστιάντινιβκα, στην περιοχή του Ντόνετσκ