Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Βενεζουέλα: Το 80% των πολιτών δυσκολεύεται να αγοράσει τρόφιμα

Βενεζουέλα: Το 80% των πολιτών δυσκολεύεται να αγοράσει τρόφιμα
photo Reuters

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Βενεζουέλα όσον αφορά τα νοικοκυριά καθώς το 80% παρουσιάζει ελλείψεις στα βασικά είδη.

Μια μελέτη των τριών πανεπιστημίων στη Βενεζουέλα καταδεικνύει το πρόβλημα με τον υπερπληθωρισμό και τις ελλείψεις στα είδη πρώτης ανάγκης.

“Τα τρία τελευταία χρόνια η φτώχεια, σε όλες τις μορφές της, αυξήθηκε κατά 10% και το 2018 αφορούσε τα μισά νοικοκυριά (51%) ενώ η διατροφική ανασφάλεια απειλεί το 80% επειδή δεν έχουν τα μέσα να αγοράσουν τρόφιμα”, ανέφερε η Ανίτσα Φρέιτες, εκ των συγγραφέων αυτής της “μελέτης για τις συνθήκες ζωής” στη Βενεζουέλα.

Την έρευνα αυτή παρουσίασαν από κοινού το Καθολικό Πανεπιστήμιο Αντρές Μπέλο, το Κεντρικό Πανεπιστήμιο στη Βενεζουέλα και το Πανεπιστήμιο Σιμόν Μπολίβαρ.

Αναφορικά με την εκπαίδευσης μόνο τα μισά παιδιά και έφηβοι πηγαίνουν τακτικά σχολείο και ο λόγος αυτής της αποχής είναι η έλλειψη νερού (28%) και φαγητού (22%), η έλλειψη μέσων μεταφοράς (17%), ηλεκτρικού ρεύματος (15%) και η μη παροχή τροφής στο σχολείο (13%).

Τραγικό επίσης στατιστικό στη Βενεζουέλα είναι πως το 23% των νοικοκυριών δεν έχει τρεχούμενο νερό και στο 25% γίνονται πολύ συχνά πολύωρες διακοπές, ενώ εκτός της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζει και πολιτική με τον Χουάν Γκουαϊδό να θέλει να καθαιρέσει τον Νικολάς Μαδούρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις