Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Βενεζουέλα: Κραυγή αγωνίας από την σύζυγο του δημάρχου που συνελήφθη! [pics]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η σύζυγος του δημάρχου του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα, ενός από τους δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας που συνελήφθησαν σήμερα το ξημερώματα, απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προς τη διεθνή κοινότητα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη, ενώ ζήτησε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εναντίον της χώρας της.

«Μάθαμε ότι ο Αντόνιο θα οδηγηθεί στη στρατιωτική φυλακή Ράμο Βέρντε (σ.σ.σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το Καράκας) ακόμα κι αν επίσημα κανείς δεν έχει ενημερώσει την οικογένεια» δήλωσε η σύζυγος του στέλεχους της αντιπολίτευσης, Μίτσι Καπρίλες, που βρίσκεται την Ισπανία.

Νιώθουμε πολύ μεγάλη αγωνία έπειτα από αυτή την «απαγωγή»“, επισήμανε η Καπρίλες που καθόταν δίπλα στη μικρότερη κόρη του ζευγαριού, την Αντονιέτα.

Ο δήμαρχος του Καράκας, ο 62χρονος Αντόνιο Λεντέσμα, και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες συνελήφθησαν εκ νέου σήμερα τα ξημερώματα στις οικίες τους όπου τελούσαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η Μίτσι Καπρίλες, η οποία σχεδιάζει να επιστρέψει στη Βενεζουέλα τις επόμενες ημέρες, ευχήθηκε η Ισπανία και άλλες χώρες να στηρίξουν περισσότερο την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα.

«Αδέλφια σε ολόκληρο τον κόσμο, σας παρακαλώ, στρέψτε το βλέμμα σας στην χώρα μας, αυτό έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή να πάρετε αποφασιστικά θέση κατά της ναρκοδικτατορίας» στη Βενεζουέλα, τόνισε η ίδια.

Μηνύματα στήριξης στους δρόμους για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Λεοπόλντο Λόπες

Ο δήμαρχος του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα

Επιπλέον, διατύπωσε την ελπίδα η Ισπανία να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις διότι είναι «σημαντικό να κλείσουμε τις πόρτες σε ό,τι αφορά τον εμπορικό τομέα».

Ανησυχεί ο ΟΗΕ!

Ο ύπατος αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν εξέφρασε σήμερα τη «βαθιά ανησυχία» του για τη νέα σύλληψη στη Βενεζουέλα των δύο ηγετών της αντιπολίτευσης.

«Εκφράζω τη βαθιά μου ανησυχία για το γεγονός ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες και Αντόνιο Λεντέσμα συνελήφθησαν εκ νέου από τις αρχές της Βενεζουέλας» επισήμανε σε ένα δελτίο Τύπου ο αξιωματούχος.

Ο ίδιος ζήτησε από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας «να αποφυλακίσει αμέσως όλους όσοι κρατούνται διότι άσκησαν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι με ειρηνικό τρόπο, του συνεταιρίζεσθαι και του εκφράζεσθαι».

«Προτρέπω τις αρχές να μην κάνουν μια ήδη εξαιρετικά εκρηκτική κατάσταση ακόμα χειρότερη μέσω της χρήσης υπέρμετρης βίας, μεταξύ άλλων μέσω βίαιων εφόδων σε σπίτια από τις δυνάμεις ασφαλείας όπως έχει συμβεί σε διάφορες περιοχές της χώρας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε