Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βερολίνο: Ο “κύκλος θανάτου” του μακελάρη! Παρίστανε τον ασυνόδευτο ανήλικο στη Λαμπεντούζα, έπεσε νεκρός στο Μιλάνο

Βερολίνο: Ο “κύκλος θανάτου” του μακελάρη! Παρίστανε τον ασυνόδευτο ανήλικο στη Λαμπεντούζα, έπεσε νεκρός στο Μιλάνο

– Σήμερα γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας του Βερολίνου, με τον δράστη να πέφτει νεκρός στο Μιλάνο
– Ο μακελάρης του Βερολίνου είχε καταδικαστεί στην Τυνησία για ληστεία και βίαια εγκλήματα και το έσκασε για Ιταλία
– Προσποιήθηκε τον ασυνόδευτο ανήλικο στις ιταλικές αρχές όταν βρέθηκε στη Λαμπεντούζα το 2011
– Εκεί μάλιστα έβαλε φωτιά στο κέντρο υποδοχής μεταναστών και καταδικάστηκε σε φυλακή!
– Τον στρατολόγησαν μαχητές του ISIS και τον έπεισαν για αποστολή στη Γερμανία όπου μπήκε ως Σύρος πρόσφυγας
– Σχεδίαζε το χτύπημα στο Βερολίνο όσο βρισκόταν ακόμα στην Ιταλία
– Όλο το χρονικό

Μπήκε στην Ιταλία το 2011, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, έκανε φυλακή, βρέθηκε στη Γερμανία, σκόρπισε το θάνατο οδηγώντας το φορτηγό στην υπαίθρια Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου και τελικά έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά και πάλι στην Ιταλία, στο Μιλάνο, επιστρέφοντας έτσι για τελευταία φορά στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που “μπήκε”. Ο λόγος για τον μακελάρη του Βερολίνου, Άνις Άμρι.

Παρίστανε τον ανήλικο πρόσφυγα

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Άνις Άμρι, που έπεσε τα ξημερώματα νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία στο Μιλάνο, προκύπτει πως ο 24χρονος Τυνήσιος φέρεται να είπε ψέμματα για την ηλικία του και παρίστανε τον ασυνόδευτο ανήλικο όταν μπήκε στην Ιταλία το 2011.

Στις φωτογραφίες από το “νησί της ελπίδας” το 2011, όπου πιστεύεται ότι απεικονίζεται ο μέχρι πρότινος πιο καταζητούμενος άντρας της Ευρώπης, ο Άνις Άμρι ήταν 19 ετών. Βρισκόταν σε ένα από τα δύο πλοία που άφησαν το λιμάνι της Σφαξ στην Τυνησία τον Μάρτιο του 2011 και έφτασε με ασφάλεια στο νησί της Μεσογείου, προσποιούμενος τον ανήλικο.

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσιεύουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τα πρακτορεία έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά του παιδιού, διότι ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί πλήρως πως ο εικονιζόμενος είναι όντως ο δράστης του μακελειού στο Βερολίνο.

Λίγες εβδομάδες μετά την άφιξή του, ο Άνις Άμρι καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλακή για πυρπόληση κέντρου μεταναστών στο ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα. Αντί να αρχίσει νέα ζωή στην Ιταλία, στράφηκε στο ριζοσπαστικό Ισλάμ και απείλησε να αποκεφαλίσει έναν Χριστιανό συγκρατούμενό του στο Παλέρμο.

Σε τζαμί του ISIS μετά την επίθεση ο μακελάρης του Βερολίνου [vid]

Χωρίς να έχει που να πάει μετά την αποφυλάκισή του, μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με πηγή της Αντριτρομοκρατικής στην Τυνησία, του προσέφεραν προστασία, πείθοντάς τον να περάσει στη Γερμανία ως Σύρος πρόσφυγας. “Ό,τι αποφάσισε να κάνει στη Γερμανία ξεκίνησε ενώ βρισκόταν στην Ιταλία”, τόνισε η πηγή στην Dailymail. “Του έδωσαν φαγητό και καταφύγιο και τον έπεισαν να πραγματοποιήσει μια αποστολή. Ήταν στην Ιταλία όταν ριζοσπαστικοποιήθηκε. Μπήκε στη Γερμανία ως Σύρος πρόσφυγας. Ήταν ένας ευάλωτος νεαρός και του έδειξαν καλοσύνη”.

Ο αδερφός του 24χρονου Τυνήσιου, που αιματοκύλισε τη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, είπε πως ανατράφηκε φτωχά από αυστηρή μουσουλμανική οικογένεια. Ως έφηβος όμως ο Anis Amri άρχισε να πίνει και να έχει πολλές κοπέλες. Το 2011 κατέφυγε στην Ευρώπη για να αποφύγει να φυλακιστεί για ληστεία και βίαια εγκλήματα στην πατρίδα του. Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλακή το 2011 αλλά έφυγε πριν τελικά φυλακιστεί. Έφτασε ως φυγάς παράνομα στην Ιταλία στις αρχές του 2012.

Λίγο καιρό αργότερα, όπως είπε ο πατέρας του Mustapha, καταδικάστηκε για εμπρησμό στην Ιταλία επειδή έκαψε το κέντρο υποδοχής κατά τη διάρκεια βίαιης διαμαρτυρίας στο νησί της Λαμπεντούζα, σημείο εισόδου για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Ήταν ένας από τους μετανάστες που είχαν βάλει φωτιά στα στρώματά τους και έκαψαν το κέντρο υποδοχής που φιλοξενούσε 1.200 πρόσφυγες.

Σε πολλούς πρόσφυγες δόθηκε τότε άδεια να ταξιδέψουν ελεύθερα στην Ευρώπη, αλλά ο Anis Amri διατάχθηκε να παραμείνει στο κέντρο επειδή υποστήριξε ότι ήταν ασυνοδεύτο ανήλικο παιδί. Η φωτιά είχε ξεκινήσει από Τυνήσιους που είχαν διαταχθεί να γυρίστουν στην πατρίδα τους. Αφού αφέθηκε τέσσερις μήνες νωρίτερα πριν την ολοκλήρωση της ποινής του, ο Άνις Άμρι έφτασε στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2015 και παρέμεινε υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών πληροφοριών για αρκετούς μήνες.

Είχε συλληφθεί 3 φορές και η αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει είχε απορριφθεί, αλλά εξαφανίστηκε. Ήταν γνωστό πως υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος και είχε εκπαιδευτεί στα όπλα, ενώ προσπάθησε να στρατολογήσει συνεργό για τρομοκρατικό χτύπημα. Έπεσε τελικά νεκρός από πυρά αστυνομικών στην Ιταλία μετά το χτύπημα που κατάφερε με 12 νεκρούς και 48 τραυματίες στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

Τυνήσιος μακελάρης: Οργή στην Ιταλία! “Γιατί “δίνετε” τους ήρωες αστυνομικούς”;

Πώς σκότωσαν τον μακελάρη

Αφού είχαν πιάσει τον… λάθος άνθρωπο μετά το αιματοκύλισμα με 12 νεκρούς και 48 τραυματίες στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, οι γερμανικές αρχές άρχισαν από την Πέμπτη να αναζητούν ως δράστη τον 24χρονο Τυνήσιο Άνις Άμρι.

Μετά από ανθρωποκυνηγητό ωρών, οι ιταλικές αρχές σκότωσαν τον Τυνήσιο μακελάρη του Βερολίνου στο Μιλάνο σε ανταλλαγή πυρών τα ξημερώματα. Η ιταλική αστυνομία τον σταμάτησε για έλεγχο και εκείνος άνοιξε πυρ τραυματίζοντας σοβαρά έναν αστυνομικό, πριν πέσει νεκρός.

Όλα έγιναν στις τρεις τα ξημερώματα στην πλατεία της Πρώτης Μαΐου. Το πλήρωμα ενός περιπολικού είδε έναν νεαρό βορειοαφρικανό να κινείται μόνος στο δρόμο και αποφάσισε να κάνει έλεγχο. Όταν οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να σταματήσει και να τους δείξει τα έγγραφά του εκείνος έβγαλε ένα όπλο από το σακίδιό του και πυροβόλησε τον έναν από τους δύο αστυνομικούς στον ώμο. Ο δεύτερος αστυνομικός αντέδρασε άμεσα. Ανταπέδωσε τα πυρά και σκότωσε τον νεαρό.

Ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Άνις Άμρι είχε αρχίσει να εργάζεται μόλις πριν από εννέα μήνες και ακόμη δεν είχε τελειώσει η λεγόμενη «δοκιμαστική περίοδος», όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ονομάζεται Λούκα Σκατά, είναι είκοσι εννέα ετών και κατάγεται από τη νότια Ιταλία.

 

 

Ο συνάδελφός του, τον οποίο τραυμάτισε στον ώμο ο ‘Αμρι πριν πυροβοληθεί θανάσιμα, λέγεται Κρίστιαν Μόβιο, είναι τριάντα έξι ετών και εργάζεται στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Πολλά μέσα ενημέρωσης, στη φάση αυτή, τονίζουν ότι από εδώ και στο εξής αυξάνεται ο κίνδυνος να μπει και η Ιταλία στο στόχαστρο των ισλαμιστών τρομοκρατών, οι οποίοι μπορεί να προσπαθήσουν να «εκδικηθούν» για τον θάνατο του Τυνήσιου τρομοκράτη. 

 

Με πληροφορίες από Dailymail / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε